Driepunter Arnhemse Boys D1 tegen DTS D2 in Ede

Driepunter Arnhemse Boys D1 tegen DTS D2 in Ede

DTS -Arnhemse Boys D1
Regen…
Vorm van neerslag waarbij waterdruppels uit een wolk vallen. Als de temperatuur van de wolk en de lucht onder de wolk boven nul is bestaat de wolk geheel uit water. Door botsing van waterdruppeltjes kunnen de druppels verder aangroeien. Voor één regendruppel zijn miljoenen kleine wolkendruppeltjes nodig. Pas als de druppels groot genoeg zijn geworden vallen ze uit de wolk en regent het. In een buienwolk die tot grote hoogte in de atmosfeer reikt waar het vriest bevinden zich naast druppels ook ijskristalletjes en onderkoelde waterdruppeltjes. De ijskristallen kunnen dan aangroeien door water van (onderkoelde) wolkendruppels te onttrekken (proces Wagener-Bergeron). Daardoor ontstaan grotere neerslagdeeltjes en regent of sneeuwt het uit een bui meestal harder.

Bovenstaand natuurverschijnsel vormt vandaag, zaterdag 1 februari 2014, de weersomstandigheid voor de eerste officiële competitiewedstrijd van het nieuwe jaar. De winterstop zit er op en na wat oefenpartijen en een zaalvoetbaltoernooi strijden de mannen vanaf nu weer om de prijzen. DTS uit Ede is de eerste opponent en dat doet zij net als in de heenwedstrijd in blauw-wit shirt en blauwe broek. Naast het weer is vandaag ook een andere variabele ons niet zo gunstig gezind. Aanvangstijdstip. Om 8.30 uur blaast de jonge en prima leidende arbiter af en dat betekent dat precies 100 minuten eerder her en der in Arnhem Schuytgraaf wekkers afgaan. Niet bepaald een vrolijke bekoring als start van 2 vrije dagen. Maar goed, we zijn er nu toch, kunnen we net zo goed een lekker potje ballen. En dát valt wat tegen…. Niet dat er niet lekker gebald wordt, maar meer dat dat door onze Edese vrienden gebeurt. De Boys hebben moeite met de gretige tegenstand. Men vindt elkaar moeilijk, er is veel balverlies door ideeloze passes. Toch is er in de 7e minuut het geluk van de koploper…. Vanuit het niets is daar Arman die na goed doorzetten met zijn voorzet Thijs bedient. Die tikt knap binnen en tekent zo voor de voorsprong. Het brengt echter geen rust in het spel van rood-wit met zwarte broek. Sterker nog, het spel begint meer en meer op flipperkastvoetbal te lijken. DTS spelers daarentegen vinden elkaar makkelijk en spelen goed combinerend vooruit. Een terugspeelbal op Pim wordt onbewust met de hand beroerd door onze goallie en dat betekent een vrije trap voor de gastheren binnen de 16 meter. Met een prachtige duik weet de doelman de harde pegel onschadelijk te maken. Aan de andere kant gaat David heldhaftig het duel aan met de keeper. Hij wil koppen maar raakt in plaats van de bal de man met de handschoenen. Beiden storten ter aarde, maar kunnen gelukkig snel weer verder.. Rust.

In de 2e helft een gewijzigd spelbeeld. Na de peptalk van Stanley en Rick zijn onze jongens ervan doordrongen, dat zij het aan hun stand verplicht zijn beter spel aan de dag te leggen. En daar begint het warempel op te lijken. De acties en combinaties lopen soepeler, er is meer druk naar voren, geholpen ook door het windje in de rug. Robin weet van dit laatste te profiteren. Gedragen door de luchtstroom van Zuid naar Noord belandt de door hem afgevuurde bal, misschien een beetje lucky, in de touwen. 0-2. De krachten vloeien uit de Edese formatie, Pim wordt nauwelijks nog op de proef gesteld. Maraouane is in vorm. Hij weet in de resterende tijd nog 2 maal doel te treffen en bepaalt de eindstand op 0-4. En dat is uiteindelijk toch een ruime overwinning die echter niet kan verbloemen dat de echte vorm er nog niet is. Arman en Yunior waren vandaag baas. Robin en Luca hebben hard gewerkt, net als Daan, Aron, Justen en Ryan. Job en Sam weer degelijk, Pim een zekerheidje! Thijs, David en Maraouane hadden prima momenten maar hadden het ook lastig, werden goed bespeeld.

Complimenten aan DTS, een sportieve ploeg die prima voetbal op de mat brengt.

Onze supporters vandaag onder anderen Miranda, Jacco, De Jannen, Liesbeth en Guusje… Bedankt weer voor jullie steun namens de Boys! Ook een vermelding waard is de uitblinkende vlaggenist aan Arnhemse zijde vandaag, tevens schrijver dezes. Wat een talent!

Volgende week staat de ontmoeting met Excelsior Zetten op de rol. Lekker trainen komende week, ik zeg……

Come on Boys!

Geen reactie's

Geef een reactie