DVOL 1 – Arnhemse Boys 1

1e elftal

Voor Arnhemse Boys, maar zeker ook voor v.v. DVOL een belangrijke wedstrijd vandaag. Voor Arnhemse Boys zou winst betekenen dat de aansluiting met de kop van de ranglijst behouden zou blijven en dat zij DVOL zouden passeren. Voor DVOL zou de eerste plaats behouden blijven, terwijl zij bij verlies een paar plaatsen op de ranglijst zouden dalen.

Dat er veel op het spel stond, was op het veld niet echt te zien. Er werd vrijuit gevoetbald en aangevallen. Het spel ging snel van de ene goal naar de andere en er werd duidelijk geprobeerd om te winnen. Dit leidde in het begin van de wedstrijd tot een aantal kansen voor DVOL. De grootste kansen in de eerste helft kwamen echter voor rekening van Siep, die twee keer de keeper al had omspeeld, maar die deze mooie aanvallen vergat te bekronen.

In de tweede helft gingen beide ploegen door met waar zij in de eerste helft waren gestopt, met aanvallen. Was het spelbeeld in de eerste helft redelijk verdeeld, in de tweede helft had Arnhemse Boys toch meer balbezit en zij wisten ook meer druk te zetten. Het bleef echter wel uitkijken voor de snelle mensen voorin van DVOL. Ook in de tweede helft waren de grootste kansen voor Arnhemse Boys, maar de keeper stond een treffer in de weg. Uiteindelijk viel in de 89e minuut de, zo bleek een paar minuten later, winnende treffer. Arnhemse Boys heeft deze wedstrijd met 0 – 1 weten te winnen.

De gevolgen op de ranglijst zijn door deze overwinning voor de Arnhemse Boys behoorlijk. Zij stijgen nu door van de 5e plek naar de gedeeld 1e plek (op doelsaldo 2e achter ONA’53).