E1 pakt de winst na felle strijd en staat in de KNVB bekerfinale

E1 pakt de winst na felle strijd en staat in de KNVB bekerfinale

Halve finale beker Kesteren E1 – Arnhemse Boys Schuytgraaf E1 1-3

Kesteren 23 april

Na een matte 1e helft waarin onze jongens ongelukkig op achterstand komen, laten ze hun ware vechtlust zien en maken ze door hard te werken 3 doelpunten.

Op een doordeweekse avond een wedstrijd spelen in het verre Kesteren moeten we niet te vaak doen. Maar door alle afgelastingen plant de KNVB nu veel inhaalwedstrijden op gewone dinsdagavonden. We komen net op tijd aan in Kesteren en na 10 minuten komt gelukkig Pim onze keeper er ook aan.

We lopen wat warm en we schieten wat op de keeper, maar eigenlijk wil iedereen beginnen met de wedstrijd. Mario spreekt de jongens nog toe, maar de 1e 10 minuten van de wedstrijd is te zien dat de jongens gespannen zijn. De koppies zijn bleek en de gezichten staan strak. De ballen worden niet goed geraakt en soms laten we de tegenstander eenvoudig de bal aan nemen.

Voor het doel ontstaat een warrige situatie. De bal wordt weggeschoten en een speler van Kesteren schiet de bal tegen een speler van ons. De bal ketst weg en vliegt in het doel. 1-0 voor Kesteren.

Het restant van de 1e helft wordt uitgespeeld, maar het gaat niet makkelijk. We komen soms net te laat, laten ons wegduwen. Ondanks dat hebben we wel veldoverwicht. De trainer en leider en de supporters die de reis uit Arnhem hebben ondernomen, geloven er allemaal nog in.

In de 2e helft is te zien dat de jongens er ook in geloven. De ballen worden beter geraakt, we komen steeds meer voor de man, vooral Tristan onderschept veel ballen en we komen regelmatig voor het doel. Uit een hoge bal weet Ivar te scoren: 1-1. We gaan door, kansen van Sahin en een mooie corner van Job die net via de lat over het doel gaat. Patrick staat verdedigend zijn mannetje en Jelle weet een aantal keer de bal goed te veroveren en steekpasjes te geven. Ricardo gaat een aantal keer goed mee naar voren en weet op miraculeuze wijze de bal in het doel te krijgen: 1-2.

Het geloof is er nu helemaal. En uit een mooie corner van Job weet David raak te koppen: 1-3.

Het spel van Kesteren wordt nu wel wat ruwer, maar we houden het hoofd koel. Met name Pim leidt de verdediging erg goed, staat op de juiste plek, geeft aanwijzigen en schiet of gooit de bal naar vrij lopende spelers.

We spelen de wedstrijd uit en de winst is voor ons. Op naar de finale op 25 mei in Opheusden om 15.00 uur. Op 24 april a.s. weten we wie de tegenstander wordt: ESA E3 of Lienden E1.

Erik Mulder leider E1

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie