E2 begint flisend aan nieuw seizoen.

E2 begint flisend aan nieuw seizoen.

Vandaag stond voor de jongens van de E2 de allereerste wedstrijd van het seizoen 2014/2015 op het programma. Om 08.45 uur werd er op Sportpark De Schuytgraaf afgetrapt tegen VDZ Arnhem E2. Het was voor onze jongens tevens de eerste keer dat ze samen een wedstrijd moesten spelen. 7 jongens zaten al in verschillende teams bij de Arnhemse Boys én 2 jongens werden tijdens de transferperiode binnengehaald. Keeper Mitchel kwam over van ESA Rijkerswoerd en verdediger Steijn kwam over van onze buren RKSV Driel. De jongens hadden afgelopen week pas voor het eerst 2x met elkaar getraind en Matthijs was gisteren pas teruggekomen van vakantie. Vooraf werd door de trainers aan de jongens uitgelegd wat dit seizoen van de jongens verwacht wordt. Maar ook voor de ouders zijn sommige dingen toch weer iets anders. Het was al met al voor iedereen even wennen, maar het verliep soepel allemaal.

Na een goede warming-up werd er vandaag afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Elmar. Het was een leuke gelijkopgaande wedstrijd waarbij beide teams goed voetbalden en streden voor elke meter.Het was de Boys dat de score opende. Joël kreeg een bal aangespeeld vanuit het middenveld en hij hield de bal met de rug naar het doel goed bij zich. De goed op rechts dieplopende Dylano kreeg de bal perfect aangespeeld en hij rondde knap af, 1-0 en het eerste doelpunt van het seizoen was een feit. Niet veel later kwam VDZ langszij doordat een van richting veranderd schot langs Mitchel heen rolde, 1-1. Maar de Boys gingen toch met een voorsprong rusten. Een prachtige aanval over 3 schijven, tussen Tygo, Dylano en Joël werd door de laatste vakkundig afgerond, 2-1. Tikkie, takkie zei men langs de kant.

In de rust hamerden de trainers erop dat men de bal het werk moest laten doen en moesten we gaan overspelen in plaats van pingelen. Hierdoor kwamen de Boys inderdaad beter in het spel en waren de jongens ineens ook de bovenliggende partij. Desondanks maakte VDZ eerst gelijk. Een mooie voorzet vanaf links werd keurig afgemaakt door hun inlopende spits, 2-2. Maar de Boys lieten het hoofd niet hangen en de een na de andere vloeiende aanval werd op de mat gelegd. En het kon ook niet uitblijven dat de Boys weer op voorsprong zouden komen. Eerst was het Tygo die een hoge voorzet van Joël op zijn borst aannam en de vallende bal koeltjes in de linker benedenhoek schoot, 3-2. Daarna stuurde Tygo de diepgaande Luuk goed weg en de laatste schoot de bal hard en onberispelijk binnen, 4-2. Vlak daarna ging Tygo goed door ging op links en kon nog net met een sliding de bal op Joël tikken, deze twijfelde niet en schoot hard van dichtbij de 5-2 binnen. Toch liet VDZ zich niet kennen en zij bleven voetballen, waarna ze na een foutje van een van de verdedigers de 5-3 maakten. Gelukkig overleefden de Boys soms op miraculeuze wijze de stortvloed aan corners van VDZ. Waarna na 50 minuten het eindsignaal klonk. Iedereen was zeer tevreden over deze eerste wedstrijd. En Steijn werd na de wedstrijd benoemd tot aanvoerder voor de rest van het seizoen. Maar ook Matthijs, Maes, Jayden en Mitchel verdienen een groot compliment voor het harde werk en het goede samenspel. Hopelijk is dit de opmaat voor een fantastisch seizoen.

Geen reactie's

Geef een reactie