E2 met opgeheven hoofd uit bekertoernooi

E2 met opgeheven hoofd uit bekertoernooi

Woensdagavond 15 oktober jl. om 18.00 uur moesten we op Sportpark De Bakenberg voor de beker aantreden tegen SML E1. De wedstrijd was naar de woensdag verplaatst omdat SML a.s. zaterdag geen volledig team op de been kon brengen. En ook wij zouden het dan zonder Mitchel, Maes en Matthijs moeten doen. Vandaag kon Maes echter ook niet meedoen, dus hij werd vervangen door Thijs. We wisten dat we vandaag een zware dobber zouden krijgen. SML staat 4e in de hoofdklasse, terwijl wij nog puntloos onderaan staan in de 1e klasse. Toen wij om 17.30 aankwamen op het sportpark, zagen we dat SML al begonnen was met de warming-up en toen wij met de warming-up bezig waren, zagen we dat zij 10 minuten voor aanvang wedstrijd nog even naar binnen gingen. Nou wat professioneel allemaal. Wat zou deze wedstrijd brengen? Nou we konden concluderen dat we vandaag zeker niet minder waren dan onze tegenstander.

We waren iets anders gaan spelen, met 2 spitsen en daarachter een middenvelder. Joël had afgelopen weekend gevraagd of hij niet een keer linksachter mocht spelen en dit werd vandaag direct uitgeprobeerd. Dit ging fantastisch en Joël bleef daarom ook 30 minuten achter elkaar op die plek staan. Het waren de Boys die (net als de afgelopen wedstrijden) de beste kansen kregen. SML wilde telkens van achteruit netjes opbouwen, maar door foutjes van hen hadden we tot 2x toe vrij baan richting hun goal, maar helaas zonder resultaat. Wat verder opviel was dat de trainers van hen, laten we het maar zachtjes uitdrukken, behoorlijk fanatiek waren richting hun spelers. En in plaats van te applaudisseren voor een schitterende panna van Dylano, kon er alleen maar af dat er wel heel slecht door de spelers van SML verdedigd werd. Helaas kwamen de Boys toch op een 2-0 achterstand te staan. Eerst werd er niet goed ingegrepen waardoor een van de spitsen van SML hard en hoog uit kon halen. De uitstekend keepende Mitchel was hierop kansloos. En in de blessuretijd van de 1e helft (er waren alleen geen blessures geweest) maakte de zwarthemden de tweede van avond. Een harde lage knal, was Mitchel te machtig.

Na de rust bleven de Boys knokken en uiteindelijk viel ook de verdiende aansluitingstreffer. Een snelle ingooi kwam bij Tygo terecht, deze gaf direct vanaf rechts voor en Dylano poeierde de 2-1 binnen. De Boys gingen steeds meer druk zetten en ze voelden dat er meer in zat. Zouden we dan toch nog de penalty’s halen? Nee, helaas. Daan Theijn, de oude spits van de Arnhemse Boys F1 velde het vonnis over zijn oude club. Daan zat op een meter of 10 van Mitchel zijn veters te strikken toen er ineens een afgeslagen bal zijn kant op kwam rollen. Hij liet de veters voor wat ze waren en schoof de 3-1 binnen. Ondanks dat er nog maar 2 minuten te spelen waren, kregen Thijs, Jayden en Steijn nog schietkansen, maar gescoord werd er niet meer. Uitgeschakeld in de beker, maar wel met opgeheven hoofd. De trainer van SML vond het vervolgens na de wedstrijd nog nodig om tegen de kinderen van SML te zeggen dat het allemaal bagger en zeer slecht was. En ook onze felicitaties vond hij niet op zijn plaats aangezien zij afgelopen weekend met 12-1 van NEC hadden gewonnen. Nou en? Wij kunnen daar niets mee. Wij vonden dat SML wel goed speelde, maar wij hebben ons in de wedstrijd geknokt met een juiste mentaliteit. En hier moeten we mee verder!

Geen reactie's

Geef een reactie