E2 verliest wederom jammerlijk en punten blijven in Lent

Vandaag stond voor de jongens de 4e competitiewedstrijd op het programma. Afgelopen week hadden de jongens kansloos verloren tegen koploper RKHVV, maar toch zag het er in het begin van die wedstrijd goed uit. Het probleem zit het op het moment op het doorzetten en niet opgeven. Voetballend kunnen de jongens over het algemeen prima mee, maar mentaal moeten de jongens als team nog een switch maken. Vandaag in de kleedkamer werd dan ook door de trainers gehamerd op de dingen die echt beter moeten maar ook zeker nog beter kunnen. Iedereen wist wat van zichzelf verwacht werd en iets later dan gepland werd er afgetrapt op het prachtige complex in Lent tegen DVOL E1.

De Boys kwamen in no-time met 1-0 achter nadat een voorzet vanaf rechts er niet uitgehaald werd en een van de spitsen na een voorzet vrij mocht inschieten. Maar daarna kwamen de Boys beter in de wedstrijd en na 12 minuten stonden de Boys ook ineens met 1-2 voor. Eerst was het Tygo die goed diep ging en de bal vlakbij de keeper met sliding naar links tikte op de inlopende Joël (1-1) en daarna maakte Dylano na goed afjagen met een vlammend schot de 1-2. Toch kwam DVOL weer langszij en liepen zij uit naar een 5-2 voorsprong. Hoe de Boys ook voetbalden de ballen wilden er niet in en de tegenstander schoot werkelijk alle kansen er wel direct in. Toch kwamen de Boys voor rust nog wat dichterbij na een schitterende lob van Dylano, 5-3. In de rust werden de puntjes nog wat op de i gezet en de trainers waren ondanks de nederlaag van mening dat we hier vandaag niet hoefden te verliezen.

Vrijwel de gehele tweede helft waren de Boys de bovenliggende partij. Tevens werden de verdedigers bijna de hele tweede helft niet meer gewisseld omdat de achterhoede stond als een huis (Maes – Steijn – Jayden). Hierdoor kwam Matthijs zelfs voorin te voetballen. En hij stond nog niet koud in het veld op linksvoor en hij tekende de 5-4 aan. Het bleef hierna een spannende wedstrijd waarbij onze tegenstander het spoor bijster leek. Maar gescoord werd er door ons niet meer. En helaas in de laatste paar minuten was het toch weer de gastheer uit Lent die nog twee doelpunten maakten. Eindstand 7-4. De wedstrijd was wat ons betreft een kopie van de wedstrijd tegen SDOO. Prima mee kunnen komen, maar we vergeten het af te maken met doelpunten. En ook tegen ESA hebben we laten zien prima mee te kunnen komen. De teller staat echter na 4 wedstrijden nog steeds op 0 punten, maar dit hadden er ook echt 7 of 9 kunnen zijn. Woensdag maar weer opnieuw proberen als we voor de beker aantreden tegen SML E1. Come on Boys!!!