E4 knokt zich terug in waar voetbalgevecht.

E4 knokt zich terug in waar voetbalgevecht.

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma. We begonnen uit op sportpark De Bakenberg bij SML E9. SML E9 was in de najaarscompetitie kampioen geworden in de 4e klasse waarbij er maar liefst 111 doelpunten door hen waren gemaakt. Hierom werden de Boys vanochtend dan ook gewaarschuwd en dat E9 dus helemaal niets zegt.

De jongens waren de eerste trainingsweken uitstekend begonnen en toonden aan er erg veel zin in te hebben. Voor de wedstrijd kregen we te horen dat Joël meedeed maar eigenlijk ziek was. Maar hij wilde absoluut voetballen. Verder maakte vandaag Niels zijn debuut voor de E4, nadat hij in de transferwindow van de E11 over was gekomen. Dit vanwege het vrijwillige vertrek van Job (gestopt). Waar je normaal denkt aan vrieskou, sneeuw en ijs in februari, voetbalden we vandaag in de stromende regen.

De Boys begonnen sterk aan de wedstrijd en leken SML in het begin makkelijk terug te duwen op eigen helft, maar na wat speldenprikjes van onze kant kwam SML steeds beter in het spel. Het team van SML bleek uitstekend in elkaar te steken met een paar prima voetballers en ook het samenspel was uitstekend verzorgd. Na een kwart wedstrijd kwam SML op een 1-0 voorsprong, maar vlak na de 1-0 was het debutant Niels die op aangeven van Jayden de 1-1 (zijn 100e goal!) liet aantekenen.

Het spel golfde op en neer en beide ploegen kregen kansen. Toch gingen de jongens met een 3-1 achterstand rusten. Eerst was er miscommunicatie tussen Ramy en Freek waar SML van profiteerde en simpel 2-1 maakte. Daarna werd een corner vanaf links in een keer ingedraaid, prachtige goal en 3-1. De koppies gingen daarna naar beneden, maar dit was helemaal niet nodig. Gelukkig was het bijna direct rust. In de rust werden de jongens complimenten gegeven en werd gezegd dat we er vol voor moesten blijven gaan. Nou dat hebben ze gedaan! Aan Joël was absoluut niet te merken dat hij ziek was. Hij verloor geen duel en verdeelde het spel uitstekend. Ramy keepte super en hield ons in de race. Van achteruit was de drive naar voren van Jelte, Freek, Jayden en Maes prima. Tygo liep zijn longen uit het lijf en Jesper en Niels zaten lekker in de wedstrijd, passeerden hun tegenstanders en hielden het tempo hoog.

Het werd een prachtig voetbalgevecht, waarbij de Boys kans op kans misten. Maar ook SML kreeg in de counter dotten van kansen om uit te lopen. Halverwege de tweede helft kwamen de Boys terug. Tygo kapte een tegenstander uit na een afgeslagen corner. Schoot hard op de keeper die loste, Jelte was attent en maakte de 3-2 (dus die trainingsoefening heeft ook zin!). Hierna bleef de Boys drukken, maar de bal wilde er maar niet in, net op het moment dat de trainer een extra aanvaller wilde brengen voor een verdediger, maakte Tygo 3-3. Joël zette voor de zoveelste keer iemand alleen voor de keeper. Tygo schoot tegen de keeper op, maar die loste wederom. Waarna toch de 3-3 in het lege doel werd geschoten. Vlak hierna was de wedstrijd afgelopen. De jongens waren leeg, koud en doorweekt, maar hebben gevochten als leeuwen, maar vooral uitstekend gevoetbald. We kregen ook de complimenten van de tegenstander! Later dit weekend volgt er nog toernooinieuws.

Fijn weekend en tot dinsdag kanjers!

Geen reactie's

Geef een reactie