E4 maakt het onnodig spannend bij VDZ

E4 maakt het onnodig spannend bij VDZ

Vandaag stond competitiewedstrijd 7 alweer op het programma. We speelden op de voor de meeste ouders onmenselijke tijd van 08.30 uur. Het betrof een uitwedstrijd tegen VDZ Arnhem E8. Op papier leek dit een makkelijke tegenstander aangezien zij met slechts 1 punt onderaan staan. Maar daar schuilt nu juist het gevaar. Na een goede warming-up begonnen de Boys uitstekend aan de wedstrijd. Er werd goed overgespeeld en de aanval werd hartstochtelijk gezocht. Toch duurde het nog een hele tijd voor de eerste goal viel. Het was de voortreffelijk spelende Maes die de score opende. Een corner vanaf rechts kwam via een hoop omwegen bij Tygo terecht, die legde de bal af en Maes schoot de bal keihard binnen 0-1. Daarna gingen de Boys door, maar werd het hier en daar ietwat te frivool.

De tweede goal was wel weer als vanouds een plaatje. Tygo werd op links de diepte ingestuurd door Freek. Tygo ging alleen op de uitkomende keeper af en zag rechts van hem Joël voor een leeg doel staan. Tikje naar rechts en Joël kon ongehinderd de 0-2 binnen lopen. De fase erna werden de jongens afgestraft door VDZ. De Boys begonnen allemaal naar voren te rennen, te pingelen en kwamen niet meer terug. Hierdoor kwam VDZ terug in de wedstrijd. Eerst werd een aanval bekroond met de mooiste goal van de ochtend. Een schot van circa 20 meter vol in de kruising, 1-2. En vlak daarna viel zelfs de 2-2. Wederom een schot van circa 20 meter, alleen nu over de grond en werkelijk door iedereen gemist. De jongens konden weer opnieuw beginnen.

De 2-3 was een kopie van de 0-2. Tygo liet weer de keeper uitkomen en schoof wederom de bal naar rechts naar de inlopende Joël. Vlak daarna het rustsignaal. De tweede helft verliep moeizaam voor de Boys en VDZ miste een aantal kansen op de gelijkmaker. Halverwege de tweede helft leek de beslissing te vallen. De keeper van VDZ trapte de bal uit maar deze belandde voor de goed oplettende Jesper. Deze schoot direct en de bal vloog keurig het doel in 2-4. Maar de koek was nog niet op. VDZ rechtte nogmaals de rug en dat werd beloond met de 3-4. Het werd nagelbijten voor de coaches en meegereisde supporters van de Boys, maar vlak voor tijd viel dan toch de beslissing. De moegestreden Jesper vroeg om een wissel. Joel kwam het veld in kreeg de bal en stoomde over rechts op de keeper af. Tygo liep links van hem mee, vroeg en kreeg de bal. De bal werd half geraakt maar hobbelde tergend langzaam in tegengestelde richting van de keeper het doel in, 3-5. Vlak daarna was het Job die de bal enigszins fortuinlijk tussen de verdediging doorstak. Joel liep weer goed door, nam aan en schoot de 3-6 in de touwen. Ramy, Freek, Jelte en Jayden stonden vandaag ook weer als een huis en daarom gaan de punten gelukkig mee naar de Schuytgraaf.

Geen reactie's

Geef een reactie