E4 onderuit tegen koploper DVV in mooie wedstrijd.

Vanavond stond voor ons alweer de 7e competitiewedstrijd op het programma. We waren om 18.30 uur de gastheer voor voetbalvereniging DVV E3 welke pas 4 wedstrijden gespeeld hadden. Echter zij kwamen, op verliespunten, wel als koploper naar Arnhem toe, want zij hadden immers alles nog gewonnen. Het was bij aanvang wedstrijd nog prachtig weer, dus dat beloofde wat. De nog immer geblesseerde Freek werd vervangen door Bastiaan, die ook gelijk als aanvoerder optrad vanavond. De wedstrijd stond onder leiding van de prima fluitende D1 speler Pim Theijn. We wisten op voorhand dat er voor elke meter gestreden diende te worden vanavond, wilden we niet een flater figuur slaan. Gewoon het balletje het werk laten doen en genieten van een mooie wedstrijd. Nou een mooie wedstrijd werd het inderdaad.

De Boys vlogen uit de startblokken en de tegenstander had zichtbaar moeite met het verzorgde spel van onze jongens. Maar na een minuut of 10 kwam ook DVV beter in het spel, waardoor het spel op en neer golfde. Toch waren het de Boys die de score openden. Niels ontving een bal op links en dribbelde goed in, passeerde twee tegenstanders en legde prima klaar voor Joel. Joel bleef uiterst koel en schoof de bal rechts van de keeper in de benedenhoek, 1-0.Hierna bleven de jongens goed voetballen en werd er mét en voor elkaar geknokt. Even later leek de stand verdubbeld te worden, maar de wederom prima spelende Maes raakte met een vlammend schot de lat boven de reeds verslagen keeper. Toch gingen we met een gelijke stand rusten. Helaas door een foutje van onszelf. Er werd een bal op de helft van DVV tegen de handen van een van de spelers van de oranjehemden geschoten. Hands riepen de jongens in koor en bleven stilstaan. Echter de scheidsrechter liet doorspelen en daaruit werd het 1-1. Helaas, maar de jongens moeten leren dat de scheidsrechter bepaald. Dit nog even aangestipt in de rust en met elkaar afgesproken er voor te blijven gaan.

Ook na de rust bleef het spel op en neer golven, maar ditmaal was het DVV dat scoorde. Een diepe bal smoorde in de verdediging en kwam gelukkig voor de voeten van een van de spitsen van hen. Hij twijfelde niet, maar het uiteindelijk slappe rollertje verdween wel in het doel 1-2. Onze jongens pepten elkaar op. Maar helaas werd vlak hierna de 1-3 hoog in het doel geschoten. En even leken we terug te vallen in oude gewoonten. Een aantal voorhoedespelers sloten niet meer aan bij balverlies en lieten het hoofd hangen. Jesper bleef echter zeer actief mee verdedigen en Jayden gaf aan dat de jongens de kop niet moesten laten hangen. En inderdaad de jongens richten zich op. Eerst schoot DVV nog op de lat, maar hierna was het toch weer de Arnhemse Boys wat boven kwam drijven. Bastiaan pikte een bal op het middenveld op en paste perfect naar links naar de vrij lopende Jesper. Jesper gaf de bal precies op maat aan Niels, deze kapte zijn tegenstander uit en schoof met zijn favoriete linkerbeen de 2-3 binnen. Vlak hierna had Jelte pech in de afronding en de bal ging millimeters langs de verkeerde kant van de paal. Helaas maakte DVV in de tegenstoot met wederom een schot hoog in het doel de beslissende 2-4. En in de extra tijd werd het zelfs nog 2-5 waarna er direct werd afgefloten. Helaas verloren, maar wel met een positief gevoel. Waar we normaal de koppies laten hangen bij tegenslag, werd er nu door geknokt. Zodoende liepen we nu niet tegen een onnodige zeperd aan. Wat het afgelopen seizoen al wel vaker gebeurde. En ook de jongens bleven positief naar elkaar. Prima! Zaterdag wacht SC Bemmel, dan gaan we er weer tegenaan.