E4 speelt gelijk op sportpark de Blauwenburcht

E4 speelt gelijk op sportpark de Blauwenburcht

Vandaag stond de 9e competitiewedstrijd op het programma. We mochten om 08.30 uur aantreden op sportpark de Blauwenburcht tegen RKHVV E4. De trainers hadden er de hele week tijdens de trainingen op gehamerd dat we scherper en feller moesten spelen en vooral als team! Vorige week zaterdag waren we er met 0-9 afgegaan tegen SC Bemmel terwijl we voetballend helemaal niet minder waren. Het schortte echt aan de samenwerking. Er werd vooraf aan deze wedstrijd door de jongens op het scherpst van de snede getraind waarbij de jongens elkaar ook niet spaarden. Nou dat was dus precies wat we vandaag wilden zien van de jongens. Vooraf werden de gebruikelijke afspraken gemaakt. Bij balverlies gaan we er met z’n allen achteraan en we blijven niet stilstaan. We proberen simpel te spelen en we werken er met z’n allen keihard voor.

Helaas begonnen we ook vandaag weer slapjes aan de wedstrijd. De gemaakte afspraken werden nauwelijks nagekomen en er werd niet simpel gespeeld. Ballen werden zonder reden over de zijlijn geknald terwijl er gewoon teamgenoten vrij stonden. Helaas deed de wat onfortuinlijk fluitende scheidsrechter ook nog een duit in het zakje. Jayden ging een duel aan waarbij een speler van RKHVV op de grond kwam te liggen. Niets aan de hand, maar de scheids floot voor een vrije trap op zo’n 8 meter van het doel. Deze werd door RKHVV benut via de binnenkant van de paal, 1-0. Ondanks dat het spel van de Boys rommelig bleef viel toch de gelijkmaker. Een vlot opgezette aanval werd door Jelte afgerond, 1-1. In de rust gaven de trainers aan niet tevreden te zijn over de inzet van de (meeste) jongens. We hadden afgesproken elkaar te helpen en samen te werken en dat wilden we nu zien.

De tweede helft begon en warempel, nu kon het ineens wel. Er werd geknokt voor elke meter, elkaars posities werden overgenomen en er werd goed gevoetbald. Ondanks dat scoorde RKHVV uit een van de weinige kansen van hen toch de 2-1. De Boys leken even uit het veld geslagen, maar begonnen toch weer te voetballen. Daaruit kwam dan ook de dik verdiende gelijkmaker. Freek stoomde op via de rechterkant, bediende de vrij staande Joel en die tekende met een rollertje de 2-2 aan. De Boys bleven nu knokken en deden er alles aan om de verdiende zege mee naar huis te nemen. Echter het mocht niet baten, een enorme kans was aan Tygo niet besteed en de eindpass lukte steeds net niet. En net op het moment dat de Boys toch in de laatste seconden op weg waren naar de 2-3, floot de scheidsrechter voor een vermeende overtreding van Tygo. Slaan oordeelde de scheids. Niets aan de hand volgens de Boys, maar de scheids bepaald! En zo bleef het bij 2-2. Over de tweede helft kunnen we heel tevreden zijn. En de jongens waren na de wedstrijd enorm teleurgesteld en dat is goed om te zien. Volgende week weer knallen en dan komt het vast goed. Fijne Sinterklaas!

Geen reactie's

Geef een reactie