E4 speelt uitstekende partij tegen VDZ E6

Vandaag stond de 6e competitiewedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma. We speelden om 08.45 uur thuis tegen VDZ Arnhem E6. Freek was nog steeds afwezig i.v.m. een gebroken pink en Jelte was een weekendje weg. Daarom konden we vandaag twee spelers, Levi en Tim, van de E1 lenen die vandaag vrij waren. Op voorhand werd het team gewaarschuwd dat we op papier tegen een zware tegenstander speelden. Zij waren in de winter gedegradeerd uit de 2e klasse én het betroffen tweede jaars E-spelers welke fysiek sterk geacht mochten worden. Tevens werd vooraf tegen het team gezegd dat het meedoen van Levi en Tim nu niet automatisch betekende dat we dit wel even zouden winnen. Zij kunnen het namelijk ook niet 50 minuten lang alleen of met z’n tweeën.

Vooraf was er tijd genoeg voor een prima warming-up en de jongens leken er met het prachtige zonnige weer ook veel zin in te hebben. En waar wij met een prima warming-up bezig waren, zagen wij dat onze tegenstander 5 minuten voor aanvang wedstrijd nog steeds maar met 5 spelers op het veld stond.Op het moment dat zij compleet waren, floot de vandaag prima leidende scheidsrechter Göbel voor het begin van de wedstrijd. En of het nu lag aan de van onze kant prima warming-up, of dat zij nog niet wakker waren, maar na 3 minuten stond er al  een 2-0 voorsprong op het bord. Eerst mocht Tim rechts op het middenveld een afvallende bal oppakken, indribbelen en uitstekend uithalen, 1-0. Daarna was het Levi die op links de bal ontving een mooie individuele actie maakte en droog de 2-0 binnen knalde, wat een weelde! Ook in het verloop van de eerste helft bleven de Boys duidelijk de bovenliggende partij, iedereen knokte voor elke meter en er werd uitstekend gecombineerd. Maar gescoord werd er in eerste aanleg niet meer. De Boys liepen steeds meer naar voren en vergaten steeds vaker te verdedigen. En in de 23e minuut kregen we hiervoor de rekening gepresenteerd. Een diepe bal kwam bij de vrijstaande spits en die lobte de bal vakkundig over de uitkomende Ramy heen, 2-1. Maar direct vanaf de aftrap werd de marge weer op 2 gezet. Jesper ging na de aftrap diep, passeerde de linksachter liep door en schoof de bal voor het doel naar de inlopende Niels, 3-1, een aanval uit het boekje.

In de rust werden de Boys nog even gewezen op het verdedigen, maar verder uiteraard alleen maar complimenten. Na de rust was het eigenlijk alleen nog maar galaryplay. De Boys verloren nog maar zelden een bal en VDZ werd er zichtbaar moedeloos van. Direct na rust prikte Levi de 4-1 binnen en even later ging Levi vanaf eigen helft alleen op de keeper af waarna het 5-1 werd. Tim maakte 6-1 na een mooie solo. Jesper gaf een identieke voorzet als in de eerste helft, na een mooi driehoekje, op Niels die de 7-1 binnentikte en Jesper zelf schoot de bal even later zelf in het doel waarbij een voorzet verwacht werd, 8-1. Jayden tekende voor het slotakkoord door een bal van zo’n 20 meter via de handen van de keepster in het doel te knallen, 9-1. Vandaag hadden we er zeker profijt van dat Tim en Levi met ons meededen. Echter de overige jongens speelden stuk voor stuk een uitstekende wedstrijd. Complimenten voor Joël die op het laatst niet zelfzuchtig was maar toch koos voor een assist i.p.v. egoïsme. En ook een extra compliment voor Maes, die bleef knokken en de verdediging bleef helpen ondanks een ruime voorsprong. Woensdag wacht weer een zware tegenstander, maar we hebben vertrouwen getankt.

1Reactie
  • Carla Vaandrager
    Geplaatst op 17:30h, 30 maart Beantwoorden

Dit klinkt mij toch echt als competitie vervalsing in de oren. Twee jongens uit de E1 lenen die maar liefst 5!!! doelpunten voor hun rekening nemen en aan de basis staan van een aantal andere. Niet echt iets om trots op te zijn en onsportief. Zou de Arnhemse Boys sieren als jullie woensdag en de rest van de competitie met het eigen team spelen. Wel zo eerlijk voor iedereen.