E4 toont eindelijk veerkracht in waar voetbalgevecht.

Vandaag alweer wedstrijd nummer 8 in de voorjaarscompetitie. Onder een grauwe grijze lucht, mochten we vandaag afreizen naar Bemmel om tegen SC Bemmel E9 te spelen. Een op papier gelijkwaardige tegenstander, die net als wij op 7 punten stonden. Zij hadden echter 1 wedstrijd minder gespeeld. Ook hadden zij net als wij midweeks gespeeld en verloren. We speelden vandaag op veld 2 van het prachtige complex. Maes was vandaag helaas afwezig i.v.m. familieomstandigheden. Hij werd vervangen door Koen. Freek speelde na weken van afwezigheid, met gips om zijn arm, weer mee. Tijdens de warming up, kwamen we er al achter dat het vandaag wel eens een pittige strijd kon worden. Het veld was nat en zwaar en ook de bal wilde niet lekker rollen. Maar aangezien we dit vooraf wisten kon dit nooit een excuus zijn. De warming up werd nog ietwat verstoord doordat er foto’s van de jongens werden gemaakt. Maar om 08.45 uur waren we er klaar voor.

De wedstrijd begon en er ontstond vrijwel direct een spannend voetbalgevecht met kansen over en weer. Bij Bemmel stond er een beer van een speler in, waar onze jongens grote moeite mee hadden. En ook daarom heen liepen een paar prima spelers. Ondanks het zware veld probeerden de Boys goed te combineren en dat lukte vrij aardig. Hieruit ontstonden ook enkele grote kansen voor Niels, Jesper en Jelte maar de bal wilde de weg naar het doel nog niet vinden. Maar ook Bemmel kreeg kansen en zij openden de score. Er werd door de Boys niet goed omgeschakeld en Bemmel kwam met 3 aanvallers tegen 1 verdediger te staan. Keurig uitgespeelde aanval en 1-0. Hierna was het de beurt aan de Boys. Tygo passeerde op links zijn tegenstander en dribbelde richting het doel en legde bal breed op Joël. Die schampte de bal en deze belande voor de voeten van Jelte. Die schoot op de keeper maar in de rebound schoot Jelte de gelijkmaker tegen de touwen, 1-1. Ook hierna regende het kansen aan beide kanten, maar het was wederom Bemmel wat tot twee keer profiteerde van te slap verdedigen en met name het gebrek aan verdedigers, waardoor ze vlot uitliepen naar 3-1. Maar de Boys gaven niet op en bleven knokken. En ook Bemmel begon het verdedigen te vergeten. Telkens hadden we 2 voorhoedespelers vrijstaan, maar ontbrak het m.n. Jesper en Joël aan geluk. Toch maakten we de aansluitingstreffer. Niels kreeg op het middenveld de bal en dribbelde in. Langs de kant werd er geschreeuwd dat hij de vrijstaande Joël in moest spelen. Maar Niels besloot het zelf te doen en de bal plofte rechts van de keeper in de benedenhoek, 3-2. Helaas vergrote Bemmel de marge weer naar 2 na een vlotte counter, 4-2. Dit was ook de ruststand.

In de rust hamerden de trainers op het feit dat we vele kansen hadden gehad en dat deze zouden blijven komen. Maar we moesten wel blijven verdedigen aangezien we de goals te makkelijk weggaven. De trainers zagen dat er kansen lagen in de diepte en gaven aan dat na een actie gelijk de diepte gezocht moest worden. De tweede helft vochten de Boys als leeuwen. Er volgden vele kansen, maar de bal wilde er aanvankelijk niet in. Maar ook Bemmel kreeg in de tegenstoot grote kansen, waarop Ramy een aantal belangrijke reddingen maakte. Ook het houtwerk was ons gunstig gezind en open kansen werden door hen niet benut. Halverwege de tweede helft kwamen de Boys volledig terug in de wedstrijd. Jelte kreeg een bal ingespeeld, dribbelde op rechts richting doel. En schoot, was het een voorzet of was het een schot op doel? Maar feit was dat de glibberige bal voor de keeper heel vervelend via de handjes en tussen de beentjes door het doel inrolde, 4-3. Het kon nog en de Boys roken dat. De mouwen werden nog hoger opgestroopt en de Boys liepen met z’n allen de longen uit het lijf. Er werd geknokt voor elke grasspriet en de jongens weigerden op te geven. En even later viel dan ook de terechte gelijkmaker. Tygo kreeg van Freek een bal ingespeeld. Stak het middenveld over en liep richting doel, passeerde een uitstappende verdediger en knalde de gelijkmaker tegen de touwen, 4-4. De jongens waren door het dolle heen, maar we waren er nog niet en er was nog 3 minuten te spelen. Hierna kwam de mooiste aanval van vandaag eruit. Jesper en Joël gingen met z’n tweeën op het doel af. De 4 verdedigers van Bemmel werden door hen perfect uitgespeeld door uitstekend samenspel. Ze gingen samen op de keeper af en de bal ging van Joël op Jesper en Jesper speelde bal ineens door voor de uitkomende keeper langs, Joël raakte helaas de bal niet hard genoeg waardoor deze mooie actie niet beloond werd met een doelpunt. Maar de ochtend van de trainers was met deze aanval al goed gemaakt. Niet zelfzuchtig zijn maar aandacht voor elkaars positie hebben. Maar in de laatste minuut gebeurde het alsnog. Joël werd vanuit het middenveld aangespeeld, schermde de bal goed af en ineens stonden we met 3 aanvallers tegen 1 verdediger. Het was uitkiezen voor Joël. Die speelde de op links inkomende Niels in, deze nam de bal prima mee en schoot de bal hard en laag langs de keeper, 4-5!!! Wat een beloning voor het harde werken. Het publiek incl. de trainers hadden het langs de kant niet meer, zeker niet nadat de scheidsrechter nog eens 3 minuten door liet spelen. Hierbij kreeg Bemmel nog een corner te nemen, deze werd net gemist bij de tweede paal. Hierop floot de scheids af en eindelijk viel alles dit seizoen eens op zijn plaats. De trainers zijn trots op het keiharde werken, het verzorgde spel en op de veerkracht die nu eindelijk eens getoond werd. Volgende week zaterdag spelen we om 08.45 uur thuis tegen HAVO E3. Prettig weekend!