E4 verliest van zichzelf en van laagvlieger HAVO E3

E4 verliest van zichzelf en van laagvlieger HAVO E3

Vandaag stond wedstrijd 9 op het programma, thuis tegen de nummer laatst RKVV HAVO E3. Een wedstrijd om maar snel te vergeten! Of juist niet? Er waren vandaag in ieder geval genoeg leermomenten voor onze jongens. Een wedstrijd begint al in de kleedkamer. Daar werd al gespeculeerd over de overwinning van vandaag. Want we speelden immers tegen de nummer laatst. De trainers hebben de jongens op het hart gedrukt, dat we vandaag vol aan de bak moesten aangezien wedstrijden op het veld gewonnen worden en niet op papier. Ook vertelden wij de jongens dat HAVO afgelopen week keurig met 5-5 gelijkgespeeld had tegen Eldenia. Dus een makkie zou het echt niet worden.

We waren vandaag eindelijk weer eens compleet en speelden op het hoofdveld. En ook dat is voor een enkeling schijnbaar vooraf een probleem, spelen op écht gras. Dit vanwege het feit dat sommigen spelers al voor de wedstrijd klaagden dat we niet op kunstgras speelden. De jongens deden een prima warming-up en alles zag er verder normaal uit. Echter vanaf het moment dat scheidsrechter Boers floot kregen de trainers al door dat het een moeilijke ochtend zou worden. En niet omdat we ondersteboven werden gespeeld door de tegenstander. We hadden het moeilijk met onszelf. We waren niet fel in de duels, speelden de bal niet rond, en speelden voor postbode door telkens de bal te gaan brengen. Ook waren we niet in beweging en volbrachten we grote delen van de wedstrijd wandelend. We kwamen wel tot twee keer toe op voorsprong. Eerst knalde Niels vanaf links de bal keihard over de keeper en Joël maakte even later de tweede treffer door een steekbal 1 op 1 op de keeper af te ronden. Maar tussendoor had HAVO eerst prachtig vanaf rechts de 1-1 binnengeschoten. En vlak na de goal van Joël maakte HAVO de mooiste goal van deze ochtend. Een voorzet vanaf rechts werd door de linksbuiten ineens vanuit de lucht met de binnenkant van de schoen binnengeschoten, 2-2.

In de rust probeerden de trainers nog het een en ander te repareren. Het moest feller, actiever en vooral vele malen beter. Maar helaas hier kwam niets van terecht. Een uittrap van de vandaag prima keepende Ramy werd door HAVO opgevangen en tot onze verbazing stonden er twee spelers van de Boys achter Ramy stokstijf op de doellijn. Het was uitkiezen voor hen en de 2-3 werd binnengeschoten. Toch kwamen we weer terug, Jelte schoot een voorzet vanaf rechts via de keeper binnen, 3-3. Maar weer kwamen we achter door niet secuur op te treden. HAVO liep er gewoon doorheen en de 3-4 werd binnen getikt. Maar er was nog ruim 10 minuten te spelen en het kon nog. En aanvankelijk leek dit ook te gebeuren. Het was wederom Jelte welke de gelijkmaker binnen tikte door een schot van Joël vlak voor de keeper van de richting te laten veranderen. Zouden we dan net als afgelopen week ons oprichten en de punten thuis houden. Het leek er even wel op. We hadden HAVO in onze greep en telkens misten we net het laatste greintje geluk om de winnende te maken. En waar we afgelopen week in de laatste minuut de wedstrijd wonnen, ging het nu mis. Een corner van HAVO vanaf links werd voor de goal geslingerd. Onze verdediging ving de bal op en er was niets aan de hand. Echter in plaats van de bal weg te knallen, werd er op nog geen 3 meter van Ramy gepingeld. Er werd balverlies geleden, de bal werd weer veroverd en had alsnog weg geknald kunnen worden, maar weer werd er gepingeld. Een van de verdedigers probeerde de bal alsnog weg te schieten, maar deze werd tegen een van de geel hemden schoten en er stond 4-5 op het bord! Na de aftrap kregen we nog de mogelijkheid om alsnog een puntje te halen, maar helaas lukte dit niet. Verloren! Van de tegenstander? Nee, met alle respect voor HAVO maar we hebben vandaag van onszelf verloren. Tevens hebben we onszelf op de ranglijst een slechte dienst bewezen in de strijd onderin. We zijn nu 2 weekenden vrij en pikken op 3 mei de draad weer op, uit tegen Eldenia.

Geen reactie's

Geef een reactie