E5 dwingt koploper tot uiterste!

Arnhemse Boys E5 - Jonge Kracht E3 2-4
Dit weekend stond de wedstrijd tegen de koploper Jonge Kracht uit Huissen op de kalender. Deze tegenstander is al weken omgeslagen en wint vrij gemakkelijk haar wedstrijden. Ook mist de E5 vandaag Dean die een blessure aan de hak heeft en dat betekent toch minder verdedigende kracht en rust aan de bal. Daarnaast was Kas de hele week ziek maar gelukkig wel vandaag present om te voetballen. Tot slot werd vrijdag het gips van de arm van Giacomo verwijderd, die dus een beetje rustig aan moet doen.

De wedstrijd begon om 10.15 uur nadat we bij de club het verzoek hadden gedaan om niet altijd om 8.30 uur te moeten spelen. Zouden de jongens uitgeslapen zijn?

De jeugdige scheids van de club floot om precies 10.15 uur op zijn fluitje en de wedstrijd kon beginnen. En het werd een wedstrijd omdat de E5 mee ging in de strijd van de koploper die vooral tweedejaars E’s in het team hadden. Dat was dus bikkelen voor onze eerstejaars! De wedstrijd ging op en neer, waarbij het bikkelen helaas invloed had op het rustig rondspelen en rustig aanvallen door de E5. Daar kwam de E5 niet helemaal aan toe. Gelukkig stompte Simar in de eerste 10 minuten een aantal schoten van Jonge Kracht uit zijn doel. Na 10 minuten was hij echter geslagen door twee schoten van de tegenstander en stond de E5 opeens met 0-2 achter.

Arnhemse Boys E5 - Simar

Nu blijven door vechten en probeer te voetballen! Trainer Gerraldo gaf de opdracht om vooral vroeg druk te zetten op de tegenstander en hen af te jagen. En dat bleek een succes want Jonge Kracht werd aan het einde van de eerste helft totaal overlopen door de E5. Thymon en Aaron joegen via het middenveld op de bal en Giacomo, Koen en Luc rommelden in de voorhoede. Casper en Dani heersten in de verdediging en pompten de bal naar voor. Dat leidde tot de eerste hoekschop van de E5 die via Giacomo werd voorgegooid. De keeper stompte de bal weg, die vlak voor de voeten van Casper kwam die zich moment bedacht en van 11 meter voor het doel de bal mooi in de kruising joeg: 1-2. En nu doorzetten! Door steeds druk te zetten kwam ook de tweede corner, die Aaron fenomenaal via een omhaal onhoudbaar voor de keeper in het doel plofte: 2-2. Wat gebeurt hier? Ruststand tegen de koploper: 2-2.

Het verslag over de tweede helft kan kort zijn, want het wedstrijdbeeld veranderde niet. Het spel ging op en neer en er waren kansen voor beide teams. De E5 bleef stug doorknokken, maar was soms iets te laat bij de fysiek sterkere tegenstander uit Huissen. Ook werden aan het einde van de wedstrijd de ruimtes tussen de linies steeds groter, zodat Jonge Kracht een aantal keren vrij voor het doel kwam. Gelukkig redde Simar een paar keer mooi. Twee keer was hij echter kansloos, zodat de wedstrijd uiteindelijk met 2-4 verloren werd.

Een mooie wedstrijd met voldoende leermomenten voor de trainers. De trainer van de tegenstander gaf de jongens nog een compliment door aan te geven dat zijn team het nog niet zo moeilijk had gehad deze competitie!