E6 doet goede zaken en nadert de 2e plaats

Na de monsteruitslag van 8-0 bij VDZ stond er afgelopen zaterdag opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Onder de rook van de A12 mochten we aantreden bij AFC Arnhem E2. Vooraf de boys even toegesproken over teamgeest en dat als team moeten samenwerken en positief tegen elkaar moeten zijn bij winst maar vooral als we een keer verliezen want ook dat hoort bij voetbal. Voor deze wedstrijd hebben we voor de eerste keer de aanvoerdersband gebruikt en het is de bedoeling dat iedereen dit seizoen minstens een keer aanvoerder is geweest tijdens een wedstrijd. Afgelopen zaterdag was Levi Willemsen onze trotse aanvoerder.

De wedstrijd begon de eerste 10 minuten een beetje rommelig en Arnhemse Boys wist zich even geen raad met het fysieke verschil en het rennen en vliegen voetbal van AFC Arnhem. Verdedigend stonden we goed en gaven niet veel grote kansen weg maar we kwamen er voetballend niet echt goed uit omdat we ook, net als AFC, teveel de lange bal naar voren speelden. Na een paar aanwijzingen van de leiding om het veld groot te maken en de bal goed rond te spelen liep het na 10 minuten opeens als een trein. In de 16e minuut reageerde Devid heel attent op een mooie dieptepass van Levi en tikte de bal tussen de benen van de keeper waardoor we verdiend op een 1-0 voorsprong kwamen.  Nog geen 5 minuten later, nadat de bal op de helft van AFC goed werd rondgespeeld op zoek naar een opening, gaf Gijs een knappe steekpass op Devid die met zijn rug naar het doel stond. Devid wist zich knap om te draaien en schoot de bal knap binnen zodat we met 2-0 ruststand even konden bijkomen.

In de tweede helft werd AFC Arnhem direct onder druk gezet waardoor in de 3e minuut Devid de bal van de verdediger wist te pakken en met zijn derde doelpunt de Arnhemse Boys op een 3-0 stand zette. Een comfortabele tussenstand dachten we maar we werden weer direct met beide benen op de grond gezet want uit een corner wist AFC in de 6e minuut de 3-1 te scoren. De boys waren even een AFC speler bij de tweede paauit het oog verloren die uit de corner de bal vrij kon intikken. In de 11e minuut werd het zelfs even spannend toen Arnhemse Boys de bal op het middenveld verspeelde en ze iets te ver voor de bal stonden. AFC wist via een razendsnelle counter te profiteren en op 3-2 te komen.

Gelukkig waren de boys direct wakker en trokken weer fel van leer en wisten nog geen minuut later het verschil weer op twee doelpunten te brengen. Levi dribbelde vanuit de verdediging het middenveld in en stuurde Jesse met een schitterende dieptepass op rechts de ruimte in. Jesse twijfelde geen moment en haalde direct uit met een lage schuiver die werd weggestompt door de keeper. Echter Siem, die goed achter Jesse was bijgesloten vanuit zijn rechtsbackpositie, wist zeer attent te reageren op de rebound en de 4-2 binnen te tikken. Het verzet van AFC Arnhem was nu definitief gebroken en in de 14e minuut stond de 5-2 al op het scorebord. Jesse en Siem wisten de verdediging van AFC opnieuw de stuipen op het lijf te jagen door vol druk te zetten. Hierdoor kwam de bal bij Devid terecht die met een mooie actie op rechts zijn 4e doelpunt van de dag wist te scoren. Het spel van AFC werd wat ruwer en gemener en onze spelers werden regelmatig onderuit geschoffeld maar de boys reageerden zeer slim door niet boos te reageren.
In de 17e minuut kregen we een corner die door Devid werd genomen. Met een mooie hoge bal die bij de eerste paal terecht kwam was een AFC verdediger zo verrast dat hij de bal in eigen doel tikte.

Met deze 6-2 voorsprong en nog een minuut te spelen had Jesse nog voldoende brandstof in de tank om nog een keer de turbo te gebruiken. Hij versnelde nog een keer over de rechterkant maar opnieuw was het AFC dat hardhandig aan de noodrem trok. Gelukkig hield Jesse er geen schade aan over en was zo slim om de vrije trap heel snel te nemen. Dit keer geen schot direct op doel maar een slim balletje naar links op Gijs die verwoestend via de onderkant van de lat de eindstand op 7-2 bracht.

Achteraf waren de trainers van AFC een beetje flauw om het laatste doelpunt te laten afkeuren door de scheidsrechter. Een beetje raar want de scheidsrechter liet gewoon aftrappen door AFC en floot daarna voor het einde dus de officieel hebben ze een 6-2 winst voor ons doorgegeven. Maar goed we houden alles bij voor onze jongens dus in onze eigen administratie is het gewoon 7-2 en tellen we het doelpunt van Gijs gewoon mee. Door deze overwinning blijven we op de derde plek staan en achteraf kregen we nog goed nieuws. Onze achtervolger ESA E6 had gelijkgespeeld waardoor we zijn uitgelopen op ze en bovendien zijn we Eendracht Arnhem op 1 punt genaderd in de strijd om de tweede plek. Ook zij wisten niet verder te komen dan een gelijkspel.

Nog drie wedstrijden te gaan deze competitie en we hebben dus alles in eigen hand om de tweede plek te halen als we alles zelf winnen. Dit zou betekenen dat we promoveren naar de tweede klasse en dat zou een geweldige prestatie zijn!

Volgende week zaterdag spelen we thuis tegen Eldenia E4!