E6 start competitie met overwinning en pakt direct koppositie!

E6 start competitie met overwinning en pakt direct koppositie!

Zaterdag 13 september was het dan zover en mochten we eindelijk beginnen aan de competitie.Na 3 bekerwedstrijden, een warming-up toernooi en al een flink aantal goede trainingen was de E6 er klaar voor. De eerste competitiewedstrijd was direct een uitwedstrijd tegen RKHVV in Huissen. Kasper en Jesse konden er helaas niet bij zijn dus met 7 spelers ging de E6 aan deze eerste competitieklus beginnen. De tegenstander had wel voldoende wissels dus wij hadden onze boys de opdracht gegeven goed de eigen positie te behouden en niet teveel met krachten te gaan smijten omdat iedereen de volledige wedstrijd moest zien vol te houden.

We begonnen heel goed aan de wedstrijd, iedereen hield zich goed aan de afspraak en liet heel verstandig de bal het werk doen en werd er dus goed rondgespeeld in het begin. We kregen direct al een aantal kansen. Hierna werd er door de spelers zelf het sein gegeven om eens flink door te jagen op RKHVV en Mees verliet even zijn linksachterpositie, veroverde de bal op ongeveer het middenveld en gaf een mooie pass op zijn broer Gijs die de Arnhemse Boys op een verdiende 0-1 voorsprong bracht. RKHVV was hier direct van onder de indruk en toen liet de E6 even iets zien wat de trainer en leider liet glimmen van trots. Afgelopen week is er namelijk heel goed getraind op een dubbele “een-twee” met afwerken op doel. Lars en Mees voerde samen een dubbele “een-twee” uit op de linkervleugel. Maar in plaats van te schieten legde Lars de bal nog eens perfect klaar voor Gijs die met zijn 2e doelpunt de stand op 0-2 bracht. Een aanval om van te smullen! Ondertussen was het Rijk onze doelman, Levi de centrale man achterin die alles goed dicht hielden achterin samen met de backs Siem en Mees. Ook lieten ze bal perfect rondgaan om vervolgens de mannen voorin weer aan het werk te zetten. Er werd goed gepraat met elkaar, gewaarschuwd en iedereen bleef op zijn eigen positie spelen. Af en toe moest er ook een keer een bal naar voren worden getrapt als er teveel risico was. Deze kwam dan weer in bezit van RKHVV maar Devid zette dan perfect druk omdat hij goed ging doorjagen en hierdoor kon Gijs zijn hattrick voltooien en de stand op 0-3 brengen. En voor rust was het Devid zelf die na een knappe actie en met een mooi afstandschot de voorsprong verder uitbouwde 0-4.

Eindelijk konden de boys even bijkomen van de eerste helft en op adem komen. We bespraken nog even met de jongens dat ze hetzelfde spel moesten laten zien in de tweede helft, doorgaan met het goede positiespel, doorjagen en eigen positie blijven spelen. En vooral niet voor eigen success gaan en proberen zelf een doelpunt te maken. De trainers vinden namelijk een goede redding, verdedigende actie, assist net zo belangrijk als een doelpunt.

Met deze adviezen in de oren geknoopt gingen we starten met de tweede helft. RKHVV begon iets feller en de E6 had misschien nog even niet door dat de tweede helft begonnen was. Het was allemaal wat rommelig en ze kwamen niet meer zo makkelijk van de eigen helft. Dus dan maar even via een lange uitrap van onze doelman Rijk onze spitsen aan het werk zetten. Via zo’n mooie uitrap wist Gijs de bal perfect te verlengen op Devid die met een schitterend afstandschot zijn tweede doelpunt mocht noteren. 0-5 voor de Arnhemse Boys en geen vuiltje aan de lucht. Maar eerlijk is eerlijk RKHVV bleef doorknokken en ook nog eens aardig voetballen en ook dat is een zeer goede mentaliteit. Al sta je met 20-0 achter, blijf altijd knokken en voetballen en steun je medespelers. Via een wat rommelige situatie bij ons achterin wist RKHVV dan toch een keer het doel te treffen. De bal hobbelde via van alles en nog wat in het doel, Siem probeerde met een uiterste inspanning nog de bal uit het doel te houden. Maar ook Rijk had dezelfde gedachte en liep hierbij een blessure aan zijn pink op. 1-5 dus.

Gelukkig hebben ook nog Mees en die kan ook keepen en aangezien Rijk in het verleden ook als veldspeler actief is geweest wisselde deze twee heren gewoon even van positie. Rijk liet direct even zien wat voor voetbalkwaliteiten hij in huis had. Met een schitterende lange pass zette hij Lars voor het doel die de bal perfect in de hoek wist te plaatsen en zo was het verschil weer 5 doelpunten. Stand 1-6. Zoals ADO den Haag altijd het “Haags kwartiertje” hadden wij het “Kwartiertje van Rijk”. Hij bleef maar gaan daar op links en strooien met lange ballen en vanuit zijn linksback positie kwam hij vaak mee naar voren. Als dat gebeurde dan zorgde opnieuw Levi er samen met Siem voor dat we achterin altijd genoeg mensen over hadden om te verdedigen. Even later was het opnieuw prijs en wist Gijs de 1-7 te scoren nadat een schot van Rijk nog werd weggewerkt door de keeper van RKHVV. Gijs scoorde vervolgens uit deze rebound. Ondertussen bevond het spel zich voornamelijk op de helft van RKHVV en ook onze centrale verdediger Levi kwam zich voorin melden en wist nog bijna te scoren. Even later was het Rijk die samen met Levi een hele mooie aanval van achteruit wist op te zetten met een “een-twee”. Levi verstuurde een schitterende pass naar Gijs die met een harde knal de eindstand op 1-8 bracht.

Met deze uitslag pakt Arnhemse Boys E6 direct de koppositie in de 3e Klasse. Natuurlijk zegt dit nog helemaal niets na de eerste wedstrijd maar eerste staan is toch wel onzettend leuk!

Geen reactie's

Geef een reactie