E6 stijgt naar 2e plaats met overwinning op Eendracht Arnhem E1!

Aboys-Roby-e6

Na een lange week van wachten en trainen was het dan eindelijk zover en mochten de jongens van de E6 de “kunstwei”  in voor een direct gevecht om de 2e plaats in de thuiswedstrijd tegen Eendracht Arnhem E1. De vroege ochtenden beginnen een beetje hun tol te eisen en dan in het bijzonder voor de trainer en leider want Roby was het netje voor de ballen vergeten en Jan-Casper moest terug voor de foto’s en had een lange zoektocht achter de rug op het sportpark om de watertas en bidons terug te vinden. Toen eenmaal alles weer terecht was konden we aan de voorbereidingen beginnen, ten eerste met de loterij voor de aanvoerder en dit keer was het Devid die de aanvoerdersband mocht gaan dragen. De opstelling was als volgt: Rijk op doel, Siem rechtsachter, Levi centraal achterin, Mees linksachter, Jesse en Devid op het middenveld en Kasper als diepe spits. Gijs en Lars begonnen als wissel.

Vooraf aan de wedstrijd hebben we de boys nog even herinnerd aan het gesprek wat we na afloop van de laatste training hebben gehad. Er waren links en rechts wat kleine irritaties dus die avond heeft iedere speler de kans gehad om in de groep te gooien wat en of er iets dwars zat bij ze en of er dingen verbeterd zouden moeten worden. De jongens deden dit heel goed en er kwam duidelijk naar voren dat de teamgeest beter zou moeten onder elkaar en we elkaar positief moeten helpen i.p.v. te zeuren of ruzie maken met elkaar. Toen we dit nogmaals onder de aandacht hadden gebracht dat we dit positieve gedrag en teamgeest in de wedstrijd terug zouden willen zien kon de strijd beginnen.

Jan-Casper was de scheidsrechter en gaf het beginsignaal en het was al snel duidelijk dat het een pittige wedstrijd zou worden gezien het fysieke verschil want Eendracht Arnhem had een enorme reus in het veld staan. Het begin van de wedstrijd was dan ook een beetje onrustig waarin Arnhemse Boys wat slordig en te haastig in de passing was en de strijd vooral op het middenveld plaatsvond. In de 5e minuut was het Eendracht Arnhem dat de voorsprong nam doordat onze linkerflank wagenwijd open stond en er niet goed werd teruggelopen na een afgeslagen aanval van ons. Hierdoor kon de Eendracht speler rustig op weg naar het doel en de bal beheerst in de hoek schuiven en de stand op 0-1 zetten. Wellicht hadden onze jongens deze achterstand wel nodig want ze waren direct bij de les en het werd allemaal net wat scherper en feller. De buitenkanten werden goed benut en er werden wat kansen gecreëerd. In de 10e minuut van de eerste helft kreeg Arnhemse Boys een vrije trap op ongeveer 12 meter van het doel en Levi ging achter de bal staan. Hij stuurde wat spelers naar voren bij het doel en ook een aantal richting de buitenkant zodat de Eendracht Arnhem doelman niet echt een idee had wat hij nu kon verwachten.  Zou het een hoge bal voor de pot worden, een hard schot op doel of een bal die breed gelegd zou gaan worden? Nou wat er precies gebeurde was dat Levi met een schitterende hoge boogbal de bal boven in het dak van het doel wist te plaatsen en de doelman compleet kansloos liet. Een schitterende gelijkmaker en met deze 1-1 stand was Arnhemse Boys weer terug in de strijd! Gijs en Lars waren inmiddels in het veld gekomen voor Jesse en Mees voor het tweede gedeelte van de eerste helft en ondertussen hadden zowel de Boys als Eendracht wat kansen gehad om de 2-1 binnen te schieten maar onze doelman Rijk had een aantal prachtige reddingen verricht waardoor de stand in evenwicht bleef.

Maar met nog 3 minuten te gaan tot de rust werd een prachtige aanval opgezet door de Arnhemse Boys. Gijs kreeg vanuit onze verdediging de bal perfect in de voeten gespeeld en draait mooi weg en ziet op de rechterkant Lars opstomen op de rechterkant en speelt de bal in de loop van Lars. Ondertussen kiest Kasper positie bij de 2e paal. Lars ziet hem staan en Kasper loopt mooi naar de eerste paal en op dat moment geeft Lars een harde lage voorzet die tussen Kasper en de keeper direct in het doel verdwijnt. 2-1 voor de Boys!!! Een heerlijke aanval en dit hebben we de laatste tijd heel vaak getraind met afwerken op doel en geweldig om te zien dat het dan in de wedstrijd ook lukt! Perfect gedaan jongens! Deze voorsprong had een minuut later al weer weg kunnen zijn toen er opeens een speler van Eendracht voor de neus van Rijk stond en op korte afstand hard op doel vuurde. Maar met werkelijk een fabelachtige wereldredding wist Rijk de bal uit de hoek te tikken. En het applaus en het juichen van onze supporters en de trainer zal hem zeker goed hebben gedaan.  Met de extra keeperstrainingen die Rijk op vrijdagavond krijgt van onze keeperstrainer heeft onze doelman enorme vorderingen gemaakt en is dit natuurlijk schitterend om te zien.

Met de 2-1 voorsprong op zak gingen we rusten en was het de beurt voor Devid en Kasper om eventjes wissel te staan zodat Jesse en Mees weer in het veld kwamen om aan de tweede helft te gaan beginnen. In de tweede helft begon het echt goed te draaien en de combinaties liepen weer als vanouds, de driehoekjes waren weer te zien en zo zie je maar het heel belangrijk is om op de trainingen te blijven oefenen op zuivere passing en positiespelletjes. Hierdoor doken we een paar keer gevaarlijk op voor het doel van Eendracht maar hadden we wat pech in de afronding.  Maar in de 11e minuut van de tweede helft was het toch raak. Opnieuw hadden de boys langdurig balbezit op de helft van Eendracht en werd er geduldig gezocht naar het gaatje in de verdediging. De bal kwam voor de voeten van Gijs en die vond dat gaatje, en ook nog in het net, want met een mooie harde lange schuiver eindigde de bal in de verre hoek en zelfs dwars door het net (die zijn inmiddels echt aan vervanging toe) om zo de stand op 3-1 in ons voordeel te zetten. Na dit doelpunt gingen Levi en Siem even als wissel naar de kant en kwamen Devid en Kasper weer in het veld. De 4-1 hing eigenlijk in de lucht maar die wilde er maar niet in en in de 15e minuut werd het nog even spannend omdat Eendracht met een prachtig doelpunt de stand op 3-2 wist te brengen.  De boys waren goed bezig om het veld klein te maken op onze linkerflank echter vergaten ze dat er op rechts een tegenstander stond te wachten die de bal met wat geluk voor zijn voeten kreeg maar met een prachtig schot in de kruising wist te scoren.

Gelukkig lieten onze jongens zich niet van de wijs brengen want 2 minuten later werd onze blonde snelle bliksemschicht Jesse de diepte in gestuurd na een prachtige dieptepass van Gijs. In deze één op één situatie liet Jesse de laatste verdediger van Eendracht compleet kansloos en mijlenver achter zich.  Op weg naar de keeper bleef hij heel beheerst door deze prachtig te omspelen en de bal binnen te glijden en Arnhemse Boys in de 17e minuut van de tweede helft op een 4-2 voorsprong te zetten. Eendracht Arnhem probeerde nog een keer aan te zetten en te strijden voor wat ze waard waren maar onze verdediging bleef rustig en geconcentreerd maar in de allerlaatste seconde vlak voor het eindsignaal wisten ze desondanks toch nog de 4-3 te scoren. Toen Jan-Casper voor het einde floot waren de jongens natuurlijk helemaal blij en enthousiast dat ze met deze overwinning de 2e plaats van Eendracht hadden overgenomen. En ze mochten terecht trots zijn op dit resultaat want ze hadden uitstekend geknokt en heel goed gespeeld!

Na afloop van de strafschoppen mocht onze aanvoerder Devid nog de “Held van het Veld” vaantjes uitreiken aan een speler van Eendracht en natuurlijk aan één van onze spelers. Na onderling overleg waren ze eruit en hadden besloten dat Siem deze ochtend de “Held van het Veld” was. Echter jullie waren deze wedstrijd allemaal de “Held van het Veld” want de teamgeest was enorm goed, er werd goed geknokt en jullie waren vooral positief naar elkaar. Een groot compliment voor jullie Boys!

Eenmaal in de kleedkamer moest de trainer zijn belofte inlossen die hij had gedaan naar de jongens toe en dat was dat hij met kleding aan onder de douche moest. Het was namelijk zo dat als de Boys in de top 3 zouden eindigen dat de trainer dan een nat pak zou krijgen en met deze overwinning was, met nog één wedstrijd te gaan, de 3e plaats al veiliggesteld. Belofte maakt schuld dus het was zover en de trainer werd onder de douche gezet en natuurlijk moest dit op de gevoelige plaat worden vastgelegd zoals jullie kunnen zien! Dolle pret na de wedstrijd dus!

Volgende week gaan we al weer de laatste wedstrijd spelen van de najaarscompetitie en mogen we op bezoek bij ESA E8. De 3e plaats is al zeker maar we staan nu 2e en natuurlijk willen we deze plek vasthouden dus deze week op de training nog een keer flink knallen en dan gaan we de volgende wedstrijd er weer vol tegenaan!