E9 terug aan kop na eclatante overwinning.

Hierbij het laatste competitie wedstrijd verslag van de E9 van dit seizoen en van een aantal jongens als E speler, rest ons nog 4 toernooien.

Vandaag, op deze prachtige dag, stond de laatste competitie wedstrijd tegen Eldenia E9 op het programma. Ronin wilde vandaag de hele wedstrijd spelen dus keepte Jarno de eerste helft en Joshua de tweede helft. Net als verleden week betekende de eerste de beste aanval de 1-0 voor onze mannen. Joshua schoot raak. Even later kregen we een corner, Joshua nam deze en een verdediger van Eldenia kopte in eigen doel: 2-0. Jasper had de verdedigers Lars, Senna en Joris opdracht gegeven om af te spreken wie er mee naar voren ging maar er voor te zorgen dat er altijd een of twee verdedigers achter bleven. Vaak ging dat goed, Senna schoof veel in en Lars en Joris zette via de zijkanten veel aanvallen op. De verdedigers Lars, Joris en Senna wonnen verreweg de meeste duels en veroverde meestentijds de bal maar oms vergaten de mannen achterin te blijven of vergaten de middenvelders en aanvallers mee te verdedigen dus Eldenia werd af en toe gevaarlijk. Jarno redde twee maal. Aan de andere kant was Ronin net als de week er voor dicht in de buurt van een goal of gaf een goede pass aan Joshua, Thymen of Bas. Het was Ronin die met een mooi schot (zijn eerste en wel verdiende seizoen treffer) de 3-0 maakte, klasse Ronin. Bas schoot naast en een tweede keer redde de keeper. Een schot van Senna was te zacht. Thymen zorgde voor de 4-0. Eldenia maakte de 4-1 waarna Joris, die eerder al de paal had geraakt, de 5-1 maakte. Onze jongens bleven fanatiek op meer goals jagen ondanks de warmte, wel vroegen spelers af en toe om een wissel of om een slok water en een “frisse douche”. Eldenia profiteerde met de 5-2. De eerste poging blokte Joris juist op tijd maar bij de tweede poging was het raak. Onze mannen verdedigde te weinig mee en Lars en Joris stonden tegen een overmacht aan aanvallers. Vlak voor rust kreeg Eldenia nog twee kansen waarbij onze mannen te weinig (mee)verdedigde. Lars zorgde met een sliding bij de eerste kans dat Eldenia niet op goal kon schieten en Senna haalde daarna de bal weg.

Na rust stuurde Jasper de mannen weer naar voren. We kregen een aantal corners en iedere keer gingen twee verdedigers mee naar voren zodat iedereen voorin de kans kon krijgen dat zorgde voor veel doel gevaar. Een goaltje meer tegen deed er niet meer toe want we speelden een gewonnen wedstrijd. Bas schoot in en de keeper redde. Bas schoot op de paal en de rebound was voor Jarno en scoorde (ik meen Thymen of iemand anders (??) de 2-6 (net als tegen Spero ging het met doelpunten zo snel dat ik t even kwijt ben). Thymen maakte daarna de 2-7. Bas schoot in en de keeper redde. Bas schoot op de paal en de rebound was voor Jarno: 2-8. Een snelle aanval van Eldenia werd onschadelijk gemaakt door Senna. Lars stoomde op over rechts en pastte naar Thymen, zijn schot werd gered door de keeper en Bas stuitte op de keeper. Bij een snelle tegen aanval scoorde Eldenia de 3-8. Even later was Ronin achterin een sta in de weg voor Eldenia. Jarno schoot na een assist van Thymen naast en bij een tweede assist van Thymen scoorde hij de 3-9. Eldenia maakte een 4de goal en kopte uit een corner nog over. Na een pass van Lars maakte Jarno de 4-10. Joris was inmiddels centrale verdediger en dacht niets te doen te krijgen maar hij heerste op de plek “ala Senna” en won de duels van de aanvallers. Senna maakte ons laatste competitie seizoen doelpunt: 4-11.

Uitstekend gespeeld en een prima resultaat. Het accent lag de hele wedstrijd op de aanval en dat hebben jullie goed gedaan. KLASSE!