Eerste bekerwedstrijd Arnhemse Boys Schuitgraaf E3 – Bataven E2

Zaterdag 23 augustus 2014 kwart voor negen begon de eerste wedstrijd voor de E3, ook wel de talentengroep van de E-afdeling genoemd. De E3 is dit jaar een mix van de f1 en de f2 van vorig jaar. Ook al kennen de jongens elkaar wel van school en de wandelgangen, toch zou de wedstrijd van vandaag moeten tonen of ze dit seizoen als een team kunnen gaan presteren. De jongens hadden er na de vakantie in ieder geval flink zin in.

Voor de wedstrijd werden de jongens door Giovanni toegesproken waarbij vooral gehamerd werd op het plezier dat ze moesten hebben. Tevens werd nog melding gemaakt van het feit dat ze een bevoorrecht team zijn met wel DRIE trainers en een leider. De jongens namen dit mee naar de warming up en begonnen vol goede moed aan de wedstrijd. De tegenstanders waren tweedejaars E, wat duidelijk te zien was aan hun posturen. Al snel bleek dat de E3 niet bang hoefde te zijn voor de tegenstander. Achterin stonden Brent, Nigel en Cas hun mannetje. Het was niet te zien dat ze regelmatig tegen een kop grotere tegenstander stonden. Mocht de tegenstander dan toch een keertje doorbreken dan stond Terence op zijn plek als  sluitpost in de goal en stopte de bal steevast.

Heel lang duurde het ook niet voordat de ban gebroken was en de 1-0 viel. Uit een pasje van Sem scoorde Cas zijn eerste van het seizoen. Even later wist hij nogmaals het net te vinden uit een corner: 2-0. De voorhoede met Yaro, Sem en nieuwkomer Delano wist regelmatig door te breken maar vergat vaak op het laatst de bal door te spelen naar een medespeler die er beter voor stond. En zoals zovaak, gaatie eraan de ene kant niet in, dan wel aan de andere. De Bataven wisten 2-1 te maken. Dit was tevens de ruststand.
In de rust werd nogmaals gehamerd op het feit dat ze wel samen moesten blijven spelen, maar dat het in principe goed ging.

De tweede helft begon met een mooie goal van Delano. Deze werd  beantwoord met een goal door de bataven. De stand was 3-2. 1 goal verschil is voldoende om de wedstrijd te winnen, maar het houdt de spanning erin. De boys kregen nog verschillende kansen om uit te lopen op de tegenstander, maar in het strafschopgebied waren of de zenuwen de baas of het overzicht was even verdwenen want de bal wilde er niet in. Een polletje zorgde ervoor dat Mick de bal niet tegen het net kreeg. Ook moet vermeld worden dat de beste speler van de Bataven in de eerste helft, in de tweede helft als keeper helaas voor ons ook goed bezig was. Gelukkig wist Sem uiteindelijk vanuit een corner de zege veilig te stellen. 4-2 in de eerste wedstrijd die 10 minuten langer duurt tegen een tweedejaarsteam is een prima resultaat. Genoeg gezien waar de trainers wat mee kunnen maar wat vooral heel prettig was om te zien vanaf de kant, was dat er volop gelachen werd onderling en dat een foutje van een ander zonder mopperen werd opgevangen. Dit is waar een TEAMsport voor bedoeld is.

We bedanken natuurlijk ook de scheidsrechter die ook een geweldige partij floot.

E3 Aankomende zaterdag om 10:15 de tweede bekerwedstrijd tegen het vorige team van Delano: Spero E3. Met aansluitend een mooi toernooitje op de eigen club.