Eerste competitiewedstrijd Arnhemse Boys F1 zaterdag 14 september 2013

Eerste competitiewedstrijd Arnhemse Boys F1 zaterdag 14 september 2013

Tegen VIOD F1 a
Zaterdag 14 september speelde Arnhemse Boys F1 haar eerste competitiewedstrijd tegen VIOD F1 uit Doetinchem. In de stromende regen werd om 9:45 afgetrapt zonder Jer die andere verplichtingen had. Al snel bleek dat deze tegenstander van een ander niveau was dan onze tegenstanders uit de bekercompetitie. De Arnhemse Boys werden onder druk gezet door een fysieke zeer sterke tegenstander. Onze jongens hadden het hier even moeilijk mee maar pasten zich al snel aan. Achterin wisten Cas, Brent en Nigel de verdediging goed gesloten te houden en Viod lukte het hierdoor niet om tot uitgespeelde kansen te komen. Door goed samen te spelen wisten de verdedigers samen met de middenvelders Owen en Bram een aantal kansen te creëren voor de spitsen Gio en Daan. Daan scoort uiteindelijk de eerste twee doelpunten en de Arnhemse Boys komen hierdoor op 2-0.

Het eerste doelpunt ontstaat na een mooie assist van Gio en de tweede doordat Bram de bal van een Viod speler weet af te pakken. Dit is het sein voor Viod om een tandje bij te schakelen en het lukt hun om een aantal kansen te creëren. Terence weet door alert te reageren lang een tegentreffer te voorkomen, maar uiteindelijk bezwijken we onder de druk en weet Viod verdient de aansluitingstreffer te maken. Helaas wordt het vlak voor rust 2-2 en met deze stand gaan we thee drinken. Na rust weet Viod snel de 3-2 te maken en het lijkt erop dat de Arnhemse Boys overlopen worden, maar nog een keer richten ze zich op en na de mooiste aanval van de wedstrijd waarbij 4 of 5 speler van de Arnhemse Boys betrokken zijn weet Gio fraai de 3-3 te maken. Na dit doelpunt zie je de kracht en energie wegvloeien bij de Arnhemse Boys.

Alle kinderen zijn drijfnat en als de kinderen in de wissel staan zie je ze rillen van de kou. Ondanks nog een aantal goede verdedigende acties en een aantal mooie reddingen van onze Petr Cech(zonder masker) loopt Viod uit naar 6-3. Hiermee gaat de eerste competitiewedstrijd verloren. Voetballend waren we zeker niet minder, maar fysiek heeft Viod iets meer te bieden. De penaltys worden na afloop allemaal raak geschoten door onze jongens. De een nog mooier dan de ander. Uiteindelijk een leuke en leerzame ochtend voor de spelers en begeleiding van de Arnhemse Boys F1.

Volgende week zaterdag spelen we om 10:00 in Zutphen tegen Zutphen F1. Zutphen heeft haar eerste wedstrijd met 3-2 gewonnen van SML.

Geen reactie's

Geef een reactie