Eerste seizoenshelft in stijl afgesloten: hoofdklasser OBW D1 verslagen in oefenwedstrijd

Eerste seizoenshelft in stijl afgesloten: hoofdklasser OBW D1 verslagen in oefenwedstrijd

Zaterdag 14 december 2013. Een grijze zaterdagochtend. Het voelt wat frisjes langs de lijn op onze thuisaccomodatie in Arnhem-Schuytgraaf. Vandaag ontvangen we OBW D1 uit Zevenaar, bereid gevonden in een oefenpartij de eerste seizoenshelft 2013/2014 met ons af te sluiten.

Blauw Wit Ooy, BWO. Onder die naam ging 1 van de destijds 7 voetbalverenigingen uit Zevenaar tot 1947 door het leven. Toen men in dat jaar overstapte van de Arnhemse afdeling van de NVB naar de Gelderse afdeling van de KNVB, bleek er onder die bond al een andere vereniging onder die afkorting actief. Daarom werd het besluit genomen de plaasnaam maar vooraan te zetten en zo zag OBW het levenslicht. Lang speelden de blauw-witten in buurtschap Ooy, sinds 15 jaar hebben zij op sportpark Hengelder hun thuis.

Al heeft OBW zijn oorsprong in buurtschap Ooy, de club wordt geschaard onder de Zevenaarse voetbalverenigingen. Zevenaar. Gemeente en stad in de regio Liemers met ruim 32.000 inwoners (de totale gemeente). Middeleeuwers noemden hun woonplaats Seventer. In vroeger tijden, na het overlijden van de laatste Hertog van Kleef, viel Seventer dan weer onder Spaans, dan weer onder Frans en dan weer onder Pruisisch gezag. Vanaf 1816 ging het definitief aan Nederland toebehoren. Oud-Vitesse voetballer Ruud Knol en meervoudig Nederlands tafeltenniskampioen Danny Heister werden er geboren. Zevenaar heeft na Arnhem en Nijmegen de grootste winkelconcentratie van het K.A.N. binnen haar gemeentegrenzen.

Arnhemse Boys D1 - OBW D1
OBW D1 komt uit in de hoofdklasse, wij in de tweede. Dit zou een pittig potje worden. Dat de Zevenaren stijf onderaan staan doet er even niet toe. EJ heeft een prachtig pak aan, ton sur ton sur ton. Zwart op zwart op zwart. Hij fluit en Horst hanteert de vlag. Ron, Lidy, Chris, Ellen, Liesbeth en Guusje zijn aandachtig toeschouwer. Stanley pompt de bal op, dat moet van Emile, en mist zo de eerste balomwentelingen van de dag. Eenmaal terug ziet hij even later een majestueuze steekpass van OBW, als een mes door malse boter, de defensie van Boys doorklieven. De Liemerse spits weet met deze kans wel raad. Hij omspeelt met grote klasse onze Pim en rondt af… De 0-1 is daar. Een paar minuten na de openingstreffer trekt Daan de stand alweer gelijk op z’n Daans…. Met een prachtige volley van grote afstand over de keeper heen. 1-1. OBW heeft een geslepen ploeg. Hoewel het geen erg grote jongetjes en meisjes zijn, maken ze fysiek wel degelijk indruk. Scherp, fel en gedreven…. Kort voor rust lijkt Arman voor de voorsprong te gaan zorgen…. Na een prima solo schuift hij echter links naast. En zo gaan de teams na een sportieve eerste helft met 1-1 aan de thee.
Arnhemse Boys D1 - OBW D1 a
Na rust een beter Arnhemse Boys. De rollen zijn nu omgedraaid. De blauwhemden met witte broek en blauwe kousen krijgen geen tijd op adem te komen. Yunior jaagt de bal richting Zevenaars goal. De keeper weet te stoppen, geeft een rebound weg, maar revancheert zich met een geweldige redding op het schot van Marouane. De Boys combineren steeds makkelijker. Daan schiet een vrij trap net over en alweer een hoofdrol voor de sluitpost van OBW als hij een penalty van Arnhemse Boys keert. Marouane heeft pech dat zijn actie over links op de paal eindigt. Aan de andere kant lukt het wel over links…. OBW komt er snel uit en beloont zichzelf door keurig af te ronden. 1-2.  Het spel blijft op en neer golven. Een gevaarlijke Arnhemse corner, Thijs die zijn schot geblokt ziet, Marouane die door de keeper wordt gestuit, Pim die met een schitterende zweefduk een bal uit de lucht plukt….. Yunior vuurt, doelman verwerkt tot corner. Marouane legt deze op maat op het hoofd van Daan, die keihard inknikt! Yes, 2-2. Zit er dan nog meer in? Het antwoord is aan Marouane. Hij rondt zijn eigen actie voortreffelijk af met een droge hoge knal, buiten het bereik van de keeper en bepaalt daarmee de eindstand op 3-2.

En daarmee komt een eind aan een succesvolle eerste seizoenshelft. Herfstkampioen en 2 top-oefenwedstrijden achter de rug…
Vanmiddag gezellig lasergamen. Daarna een paar weken geen voetbal. De vakantie staat voor de deur, de feestdagen komen eraan…. Geniet en wees voorzichtig!

Tot 2014 iedereen,

Come on Boys!

Geen reactie's

Geef een reactie