Eerste tik op neus Boys D1 komt uit Driel

Eerste tik op neus Boys D1 komt uit Driel

ArnhemseBoys D1 - Driel D1 - 2
Het weer is goed, de ambiance top. De spanning hangt in de lucht. Vandaag dé wedstrijd waar lang naar is uitgekeken. De confrontatie met de directe concurrent van nauwelijks een kilometer verderop. Bestaat zoiets als een clash tussen vrienden? Vandaag wel. Klas- en schoolgenootjes treffen elkaar op het groene plastic van de Schuytgraaf. Vandaag zou het gat worden geslagen tussen top en subtop. Hoe anders zou het gaan de komende 60 minuten……?

Driel, buurgemeente van Arnhem-Schuytgraaf met 3.200 inwoners, gelegen in de gemeente Overbetuwe. Driel heeft tijdens de reformatie stand gehouden tegen de Protestanten en is overwegend Katholiek gebleven, in tegenstelling tot de ten Westen van Driel gelegen dorpen. Je zou Driel de scheidslijn kunnen noemen tussen Katholiek en Protestants Midden-Nederland, tussen werelds en meer calvinistisch, tussen Celtic en Glasgow Rangers….. Zoals vele Betuwse dorpen is ook Driel een bolwerk van fruitteelt. Met Baltussen heeft het dorp een speler van formaat in het midden op het gebied van groenten in blik. Wielrenner Kenny van Hummel, tv-producent Leo de Haas, schrijver Jacob Jan Cremer en voetballer Maarten den Ouden zijn enkele bekende Drielenaren.

Plots een steek in m’n ogen, een helder licht aan de horizon. Was dit het dan? Heeft mijn laatste uurtje geslagen? Het komt dichterbij…. Wat!!!?? Zie ik het goed? Is dat…eh……Ron? Ja, het is Ron, beslist geen l*l !Een reuze markeerstift, de geel fluoriserende versie, op benen, met sokken en op geleende schoenen. Vanavond douchen, anders kom je er bij Lidy niet in! Ook Guusje schrikt, piept zenuwachtig en duikt weg in baasjes jas.

Tuuuuuuuuttt…. Ron zijn fluitje, niets mis mee. Het stormt. Niet van de wind. Het stormt van wit met rode V en rode broek. Het stormt van Driel op Arnhems goal. Geen moment komen we onder de druk uit. Zelfs Pim is vandaag eindelijk druk. Ryan ziet het vanuit de dugout wanhopig aan. Helaas kan hij niet helpen, door overbelastte voet niet in staat de strijd aan te gaan. Maar topper als híj wél is, aanwezig om zijn teamgenoten vol vuur aan te moedigen! Job Spijker vergezelt hem op de bank, klaar om in te vallen en rood-wit-zwart te verdedigen. Driel krijgt een vrije trap op 25 meter van onze goal. Hoog en hard vliegt het leer over Pim in de touwen. 0-1, 567 seconden nadat Ron zijn fluit voor het eerst bespeelde…. Het is verdiend te noemen. Driel is dreigender, veel meer balvast, terwijl de Boys zich veelvuldig bedienen van lange halen gauw thuis. Onrustig, zo speelt onze trots vandaag.

In de 2e helft iets meer spelaandeel voor de boys van Rick en Stan. Zo zijn er kansjes voor Thijs en David. Deze laatste weet zelfs te scoren, maar helaas is er buitenspel aan vooraf gegaan. Even later lukt het dan toch om de stand gelijk te trekken. Vanuit een corner verdwijnt de bal vanaf het lichaam van Daan achter de uitstekende Drielse doelverdediger. Zelfs voor hem geen redden aan. 1-1. Toch betekent dit niet de ommekeer. De jongens willen wel graag, we zien verbeten koppies aan ons voorbijgaan, maar het ontbreekt gewoon aan scherpte vandaag. Het is alweer met een prachtig afstandschot dat Driel ons doel onder vuur neemt. Onhoudbaar voor onze keeper. 1-2 en daarmee het pleit beslecht. Ook Guusje beseft dat het klaar is en slaat de ogen neer. Onze sportieve tegenstanders geven hun verdiende overwinning extra glans door in de slotfase vanuit een messcherpe aanval en subtiele passeerbeweging de 1-3 op het scorebord te brengen. Het eindsignaal klinkt. De spanning komt tot ontlading. Bij Driel danst men van blij, bij ons heerst teneergeslagenheid over een gemiste kans….

Er is vandaag denk ik ondanks het verlies toch winst geboekt. We weten weer even wat het is om aan de verkeerde kant van de score te staan. We kunnen eens nadenken over wát er dan is mis gegaan. We kunnen werken aan onze goede en minder goede kwaliteiten. We zijn een ervaring rijker die ons kan helpen nóg beter te worden!

Come on boys!

2 Reactie's
 • Paul Bax
  Geplaatst op 06:37h, 06 november Beantwoorden

  Beste columnist,

  Leuk stukje, maar Driel buurgemeente van Arnhem-Schuytgraaf? Schuytgraaf nieuwe wijk tegen Driel. 😉

  Groet, 3Lenaar

 • Ron Teunissen
  Geplaatst op 10:46h, 06 november Beantwoorden

  Complimenten aan de schrijver van dit leuke en eerlijke verslag!
  Beide ploegen deden qua inzet niet voor elkaar onder en lieten wederom zien waarom zij een maatje te groot te zijn voor deze 2e klasse.
  Tevens complimenten aan de inval (handbal) scheidsrechter, hij voelde de wedstrijd goed aan en paste waar mogelijk de voordeelregel toe.
  Als laatste een groot compliment aan de jongens van Driel, vandaag laten zien dat de vorige wedstrijd een foutje was!
  Rick en de jongens tot in de 2e competitiehelft in Driel, ik hoop dat het dan weer zo’n leuke en spannende wedstrijd zal worden!
  Sportieve groet,

  Ron Teunissen
  RKSV Driel

Geef een reactie