Eerste wedstrijd ArnhemseBoys F1 (bekerpoule)

Eerste wedstrijd ArnhemseBoys F1 (bekerpoule)

Op zaterdag 24 augustus stond de eerste wedstrijd op het programma voor de Arnhemse Boys F1.  In Huissen op Sportpark Schalkshof was  F1 van Jonge Kracht de tegenstander. Er wordt gestart met Nigel Zweers, Cas de Werd en Bram Verpalen in de verdediging. Owen Reijnders, Gio Siwabessy en Daan Theijn beginnen als aanvallers. Terence van der Pol is de keeper en Jer Kempenaar en Brent Slotboom beginnen als wisselspelers.  Ondanks dat de jongens nog niet vaak samengespeeld hebben, weten ze elkaar makkelijk te vinden en wordt er goed overgespeeld.  Toch duurt het even voor het eerste doelpunt valt. Na een mooie assist van Owen weet Gio het openingsdoelpunt te scoren.  De Boys krijgen kansen, maar de keeper van Jonge Kracht weet veel schoten tegen te houden.  Ook aanvallend heeft Jonge Kracht wel wat in huis en onze verdediging moet een aantal keren alert ingrijpen. Vooral Brent en Nigel onderscheiden zich door koel te verdedigen.  Met een voorsprong is het toch wat makkelijker voetballen en  de 2-0 volgt al snel. Bram weet de bal af te pakken van een tegenstander en passt naar de ingevallen Jer. Jer schiet buiten bereik van de keeper binnen.

Vlak voor de rust brengt Bram de stand op 3-0 door een alert te reageren op een afgeslagen bal.  Snel na dit doelpunt brengt Jonge Kracht de spanning weer terug door de 3-1 te scoren. Terence wist veel tegen te houden maar is nu kansloos.

Na een korte peptalk begint de tweede helft en Jonge Kracht probeert de aansluitingstreffer te maken, maar Terence grijpt een aantal keren goed in. Uit een tegenaanval scoort Daan zijn eerste van vijf doelpunten en daarmee is het verzet van Jonge Kracht gebroken. Ook Cas weet zijn eerste doelpunt te scoren en Gio scoort zijn tweede doelpunt. Er wordt weer goed samengespeeld door de Boys en af en toe is er ruimte voor galleryplay. De enige vraag is of de dubbele cijfers gehaald gaan worden en uiteindelijk gebeurt dat door een van de mooiste acties van deze ochtend, Owen geeft een prachtige pas over ruim 30 meter aan Daan, buiten bereik van de verdedigers van Jonge Kracht en Daan rondt koelbloedig af. Hierna weet Jonge Kracht nog een keer te scoren en de eindstand wordt 10-2. De eerste overwinning is binnen. Het resultaat is mooi, maar het samenspelen was nog mooier. Als we dit volhouden kan het een heel mooi seizoen worden. Gefeliciteerd jongens! De volgende wedstrijd is  tegen Spero F2  op sportpark Schuytgraaf op zaterdag 31 augustus om 10 uur

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie