Eerste wedstrijd voorjaarscompetitie Arnhemse Boys F1 tegen DVC’26 F1

Na een korte winterstop (helaas, zonder trainingskamp in een warm oord) spelen we vandaag thuis tegen DVC’26 uit Didam. Van beide teams was de eerste wedstrijd afgelast waardoor het moeilijk in te schatten is waar we staan. Met een complete selectie beginnen we om 10:45 in de regen en de kou aan de wedstrijd. Pim Theijn is vandaag onze scheidsrechter.

In het begin golft het spel heen en weer en is DVC’26 de iets betere partij en na 2 minuten komen we op achterstand door een mooi schot van DVC’26 van de rechterkant. De bal lijkt voorlangs te gaan maar het talrijke aanwezige publiek geeft aan dat de bal achter de lijn, door het net uit het doel is gegaan.
Na deze achterstand gaan we niet veel beter voetballen. We komen veel onder druk en onze keeper Terence moet regelmatig ingrijpen. Na 5 minuten volgt de eerste goede aanval van onze jongens, maar dit levert geen doelpunt op. Hierna neemt DVC’26 weer het initiatief en onze verdediging komt weer onder druk te staan en onze verdedigers Nigel, Bram en Brent moeten af en toe de bal blind weg schieten om kansen te voorkomen. Uit een hoekschop valt even later de 0-2, Bram weet de bal nog aan te raken maar niet voldoende om een doelpunt te voorkomen en het lijkt een zware ochtend te worden. Onze jongens geven  niet op en schakelen een tandje bij. Hierdoor komen we beter in de wedstrijd en weten we enkele mooie aanvallen te produceren. Halverwege de eerste helft volgt de beloning, een geweldige pass van Jur over 50 a 60 meter stelt Daan in staat om de 1-2 te scoren. We doen weer mee. Hierdoor krijgt F1 meer zelfvertrouwen en worden wij de betere partij. Daan mist de eerste mogelijkheid op 2-2, maar even later scoort hij toch de gelijkmaker met het mooiste doelpunt van de dag. Een doelpunt die grote gelijkenis toont met het doelpunt van Dennis Bergkamp op 23 februari 1999 met Arsenal tegen Sheffield United (de 2-0, eindstand 2-1). Voor de liefhebbers die dit doelpunt niet meer weten te herinneren is hier een link:

Terence verricht nog een geweldige redding en weet hiermee de 2-3 te voorkomen. Hierna nemen wij weer het initiatief en al snel scoort Daan de 3-2. De tweede helft komen wij minder onder druk en weten we opnieuw enkele mooie aanvallen te produceren. Bij een van deze aanvallen speelt Owen Jur aan die weer snel doorspeelt naar Daan. Daan is niet zelfzuchtig en speelt de bal af aan Bram. Bram houdt een oude voetbaltraditie in stand en besluit om de bal niet simpel in het lege doel te schieten, maar om hard uit te halen. De bal gaat via de paal terug het veld in. We houden de tegenstander onder druk en onze middenvelders Gio, Cas en Owen weten elke bal te onderscheppen. DZC’26 komt er nauwelijks aan te pas. Daan scoort de 4-2 en de 5-2. Rechterverdediger Brent haalt nog een keer zijn specialiteit uit de kast en passeert een tegenstander met een panna. De uitstekend leidende scheidsrechter Pim Theijn past waar mogelijk de voordeelregel toe en dat komt de wedstrijd ten goede. De snelheid ligt hoog en vlak voor tijd weet Cas de 6-2 met links binnen te schieten. Dit is ook de eindstand en gezien het slechte weer besluiten we af te zien van de penaltyserie en snel te gaan douchen. Volgende week zaterdag spelen we om 8:45 uur in en tegen Westervoort.