Eindelijk winst voor JO19-1 uit bij SC Valburg

Valburg – De start van de voorjaarscompetitie is alles behalve rooskleurig met slechts 1 punt tot nog toe uit in totaal 3 wedstrijden. Vandaag moesten we gaan spelen tegen een “oude bekende”, S.C. Valburg was ook in de najaarscompetitie al een van de tegenstanders. Toen mochten we thuis aantreden, ditmaal ging het om een uit-wedstrijd. Door blessures en afwezigheid hadden we vandaag een aantal gastspelers bij de JO19-1. Berry en Jelle van de JO17-1 en Kelvin van de JO17-2 zijn vandaag met ons meegegaan en hebben meegedaan. Berry, Jelle en Kelvin, hartelijk dank voor jullie inzet en bijdrage!

In Valburg is voorafgaand aan dit seizoen het hoofdveld vervangen door een modern kunstgrasveld met kurk, aan de mat zou het vandaag in ieder geval niet liggen! Aansluitend aan onze wedstrijd zou het 1e elftal van S.C. Valburg een wedstrijd tegen Harskamp 1 spelen, tijdens de wedstrijd konden we ons dan ook verheugen op een behoorlijk toeschouwersaantal voor onze wedstrijd.

De Boys gingen bijzonder goed van start en binnen drie minuten lag de 0-1 van Daniek al in het net. Hiervan moest Valburg even bekomen, maar zij wisten eigenlijk slechts zelden onder de druk van De Boys vandaan te spelen. Ook deze wedstrijd was fysiek behoorlijk uitdagend, maar door goed en vlot combinatiespel werd hier goed onder vandaan gespeeld. Ongeveer halverwege de eerste helft ontvingen wij een rode kaart van de scheidsrechter, 1 1/2 helft met 10 man tegen een fysiek spelend Valburg, dat was toch een behoorlijke uitdaging, maar tijdens het vervolg van de 1e helft was van die man meer situatie in het veld eigenlijk niets te merken.

S.C. Valburg ging na de rust direct vol op de aanval en dit resulteerde binnen 4 minuten in de 1-1 van S.C. Valburg. Valburg rook bloed en ging vol door op de aanval, maar Liam wist met een aantal knappe saves ervoor te zorgen dat de score niet verder uitgebreid werd. Intussen speelde Valburg steeds gehaaster, wat de kwaliteit van hun spel niet ten goede kwam. Na een ongelukkige handsbal van Valburg werd de toegekende vrije trap snel genomen op Mauro, die bediende de meegelopen Berry die, via de keeper, de 1-2 aantekende. Dit zorgde ervoor dat S.C. Valburg met nog meer overtuiging probeerde aan te vallen, maar door werklust, inzet en opoffering werden de doelpunten van Valburg voorkomen. In opnieuw een feilloos uitgevoerde counter tekende Berry zelfs nog voor de 1-3, waarna bij Valburg de moed enigszins in de schoenen zonk. In de laatste minuut was er zelfs een enorme kans van Giovanni om de 1-4 aan te tekenen, maar zijn inzet ging helaas net voor langs.

Viel er vorige week nog wat aan te merken op de inzet tijdens de wedstrijd, vandaag werd er volop gestreden en hebben jullie Met Elkaar Voor Elkaar en Een Team Een Taak absoluut recht aangedaan. Dezelfde uitslag uit als thuis (3-1) is natuurlijk prima, zeker als je dit met 10 man bereikt. De toeschouwers van Harskamp 1 gaven zelfs complimenten aan ons voor het vertoonde spel!