Elistha D1 – Arnhemse Boys D1 | 2-4

Vandaag onze 2e bekerwedstrijd, uit tegen Elistha D1. Voor Elistha was dit hun laatste bekerwedstrijd, wij moeten a.s. dinsdag 9 september thuis nog tegen SVHA D1. Tegen Elistha ontbraken vandaag Justen (keelontsteking) & Jelle (Airborne wandeltocht). Toegevoegd aan de selectie waren Daan Remie & Jesper Reijnders vanuit de D2. Vanuit de D1 bedankt dat jullie ons wilde ondersteunen!!
Elistha D1 - ArnhemseBoys D1
De wedstrijd begon om 14:00 uur op Sportpark De Pas. Vanaf minuut 1 waren wij de bovenliggende partij. Achterin speelden we zeer geconcentreerd, kort op onze tegenstander en bijna elke afvallende bal was voor ons. De middenvelders waren veel aanspeelbaar, maar nog belangrijker, schakelden alle 3 op het juiste moment om waardoor we veel ballen veroverden in een vroeg stadium. Voorin waren we met onze balsterke Jharell en de buitenspelers Damian & David gevaarlijk. Na veel druk op Elistha viel de eerste goal uiteindelijk vanuit een corner. Goed getrapt door Damian en Job die met een kopbal a la Bep Bakhuis de bal de lange hoek in stuurt. Een verdiende voorsprong voor een beter Arnhemse Boys. Wat we goed deden, is dat we druk bleven houden na de eerste goal. Uiteindelijk viel de 2-0, door een goed afstandsschot van Jharell. Jharell zou vlak voor rust ook de 3-0 op het scorebord zetten met een hard schot vanaf 11 meter.
Elistha D1 - ArnhemseBoys D1-aftrap
In de rust complimenten gegeven maar wel gewaarschuwd dat de tegenstander meer zou komen. Dit zag je ook in de 2e helft. Elistha zette meer druk maar achterin stond het goed en gaven we weinig kansen weg. De enige grote kans voor Elistha werd van de doellijn gehaald door Mika. Helaas hebben wij onze kansen in die fase niet benut anders was de wedstrijd al eerder gespeeld. Nu kwam Elistha nog op 3-1, niet voor lang, want een minuut later was het Thom die gelijk voor de 4-1 zorgde. Na die goal een vervelend opstootje, maar ook hier moeten we van leren mannen. Elistha maakte vlak voor tijd nog de 4-2 maar er was nog te weinig tijd om de wedstrijd te winnen.
Elistha D1 - ArnhemseBoys D1-actie
Een verdiende en goede overwinning voor de jongens van de D1. We hebben laten zien dat we mee kunnen in de strijd en daar ook als winnaar uit te komen. Voetballend gaat het stukje bij beetje beter en hier moeten we ons aan vasthouden. Dinsdag spelen we tegen SVHA D1, onze 3e en laatste bekerwedstrijd. Een puntje is genoeg om een rondje verder te bekeren, maar voor ons telt alleen de winst. Dat is namelijk wat bij winnaars hoort, en vandaag hebben jullie laten zien dat er een winnaar in jullie zit.