Elistha F1 – Arnhemse Boys F2. De belangrijkste inhaalwedstrijd van het jaar!

Vandaag was de belangrijkste inhaalwedstrijd van het jaar! De jongens van de F2 moesten namelijk om 10 uur voetballen tegen Elistha F1 op sportpark De Pas in Elst. Al een aantal wedstrijden staat de F2 gedeeld eerste in de competitie met Spero F2. Voor deze wedstrijd hebben ze allebei 22 punten. Alleen heeft onze F2 een wedstrijd minder. Als ze vandaag dus winnen komen de jongens alleen op kop en zijn ze drie punten ‘los’.

De spanning was dan ook te snijden vanochtend. Niet zo zeer bij de jongens, want die willen gewoon voetballen. Meer de ouders gaan te keer over het naderende kampioenschap. Een aantal ouders slaapt al slecht en de trainer Ray al helemaal niet, maar die had dan ook nachtdienst gehad. En kwam dus rechtstreeks uit zijn werk. Super Ray dat je er vandaag was voor de jongens!

De wedstrijd begon om 10 uur en werd gefloten door een jeugdspeler van Elistha. Mooi dat clubs steeds meer jeugdspelers inzetten om wedstrijden te fluiten. De scheidsrechter heeft overigens prima gefloten in deze soms harde wedstrijd.

Vanaf de eerste minuut zette de F2 druk naar voren en werd kans na kans uitgespeeld. Het samenspel ging prima en er werd van achteruit door Dani en Dean opgebouwd. Via het middenveld met Jaro, Mick en Sem werd geprobeerd de voorhoedespelers Giacomo en Luca te bereiken. Luca deed vandaag voor de eerste keer mee en we zijn benieuwd of hij in de eerste wedstrijd al zou scoren. De eerste helft verliep echter zoals zo veel wedstrijden de laatste weken: de F2 speelt prima naar voren maar mist de scherpte voor de goal en zodoende ruikt de tegenstander kansen en countert soms gevaarlijk naar voren. Zo ook de jongens van Elistha die met een aantal schoten onze keeper Simar proberen te passeren. Maar Simar staat goed te keepen vandaag. Aan het eind van de eerste helft blijft het spel op en neer gaan, totdat een speler van Elistha van een afstand op doel schiet en Simar kansloos laat: 1-0. En dat is tevens de ruststand. Kom op jongens vandaag is een overwinning gewenst!

In de rust worden de jongens opgezweept door Ray en Rick, want een overwinning zou mooi zijn in de strijd om het kampioenschap. Na rust blijft het spelbeeld hetzelfde: de F2 valt aan met Mick, Giacomo en Sem maar Elistha countert naar voren. En dat doen ze bijzonder gevaarlijk. Dani en Dean hebben hun handen vol aan de aanvallers van Elistha. Ook Koen verdedigt een aantal keren goed mee, zodat het verschil slechts 1 doelpunt blijft. Gelukkig blijft de F2 vooruit drukken en dat leidt tot een verdiende gelijkmaker door Jaro, die soleert door de verdediging van Elistha en mooi afdrukt: 1-1. En nu doorzetten jongens: we willen drie punten mee naar Arnhem.

De jongens blijven vechten en niet veel later dan de gelijkmaker passeert Jaro weer een aantal tegenstanders en legt de bal keurig neer bij Luca, die mooi en simpel binnenschiet: 1-2. Gaan we hier winnen door het eerste doelpunt van Luca?

In het vervolg van de wedstrijd gaat het spel op en neer en neemt de spanning langs de lijn toe, want deze drie punten zijn heel belangrijk in de strijd om het kampioenschap. Dan krijgt Elistha een vrije trap voor het doel van Simar. De jongen neemt een aanloop en schiet op doel, de bal gaat richting de kruising, wordt iets gedragen door de wind en lijkt over Simar heen te gaan. De ouders schreeuwen langs de lijn, maar gelukkig weet Simar de bal uit zijn doel te ranselen. Een wereldredding in deze belangrijke wedstrijd. Tegen het einde van de wedstrijd zijn er van beide kanten steeds meer overtredingen nodig en slaat de vermoeidheid toe. Allebei de teams hebben prima gevochten voor de overwinning. Het is echter de F2 die met de overwinning uit Elst vertrekt, zodat de jongens nu alleen op kop staan in de poule!

Dat betekent dat de komende wedstrijd tegen Orion F2 de kampioenswedstrijd kan zijn voor de jongens! De wedstrijd is naar verwachting op dinsdag 6 mei om 18.30 op sportpark Schuytgraaf. Met een beetje geluk kan Casper na zijn sleutelbeenbreuk een paar minuten meedoen in deze mooie wedstrijd. Zet alvast 6 mei in je agenda!