Enthousiaste scouts gezocht!

Enthousiaste scouts gezocht!

Opzet interne scouting & Interne, enthousiaste scouts gezocht!

Bij Arnhemse Boys Schuytgraaf gaan we dit seizoen van start met interne scouting. Het doel is om talent te herkennen en spelers zo veel mogelijk op zijn of haar eigen niveau te laten spelen. Dennis Hesseling is benoemd als hoofd scouting binnen de Technische Commissie en zal vanuit deze rol de scouting coördineren.

Doel en leeftijdscategorie

We richten ons op alle teams en klassen binnen de leeftijden JO-8 t/m JO-13 omdat juist spelers in deze leeftijdscategorieën grote veranderingen doormaken in ontwikkeling en sprake is van externe factoren zoals de overstap van een klein naar groter veld. Onze visie is hoe eerder we een talent herkennen, des te beter we dit talent kunnen begeleiden en hij/zij zich nog beter kan ontwikkelen. We willen binnen Arnhemse Boys Schuytgraaf spelers op het juiste niveau laten spelen en de maximale ontwikkeling benutten. Het door laten stromen van niet selectiespelers naar selectieteams valt ook binnen de doelstelling van de interne scouting.

Interne scouts

Onder aanvoering van Dennis wordt een enthousiaste groep interne scouts samengesteld per leeftijdscategorie. Scouts die in staat zijn om talent te herkennen en die een aantal keer per jaar een wedstrijd bezoeken om spelers te beoordelen. Op deze wijze wordt een objectief beeld verkregen van alle spelers en teams.

Dit kan zowel plaatsvinden op eigen initiatief van een scout als op aangeven van trainers en leiders van de teams. Als een speler opvalt wordt dat genoteerd. Vervolgens wordt contact gezocht met het kader (tevens vindt afstemming met de ouders plaats en uiteraard met de speler zelf) en wordt gekeken of de betreffende speler mogelijk vervroegd mee kan trainen of zelfs een keer een wedstrijd mee kan spelen met een team dat beter aansluit op zijn/haar eigen niveau.

Ook sessies met scouts van BVO’s (betaald voetbalorganisaties) en de KNVB staan op de planning dit seizoen om onze kennis te verbeteren.

Waar letten we op?

De interne scouts houden zich tijdens het lopende seizoen bezig met zoeken naar talentvolle spelers. Daarbij wordt gekeken naar de technische, tactische, fysieke en mentale vaardigheden van een speler die nodig zijn om geselecteerd te worden als selectiespeler. Hiervoor maken onze scouts gebruik van een speciaal ontwikkeld scoutingsformulier.

Hoe nu verder?

Ben jij een echte voetballiefhebber en heb je een scherp oog voor o.a. voetbaltalent? Dan ben jij mogelijk één van de scouts die wij zoeken. Per leeftijdscategorie JO8 t/m JO13 is plek voor een interne scout. Jij bent dan verantwoordelijk voor je eigen leeftijdscategorie en stemt jouw observaties en bevindingen regelmatig af met trainers, leiders en de coördinator. Geïnteresseerd? stuur dan een e-mail naar: scouting@arnhemseboys.nl

Heb je vragen of wil je meer weten over de scouting, dan vernemen we dat uiteraard ook graag via voorgenoemde e-mail adres. Hopelijk kunnen we na de zomer starten met een enthousiaste groep scouts.

Met vriendelijke groet,

Dennis Hesseling
Coördinator scouting

Geen reactie's

Geef een reactie