ESA E5 – Arnhemse Boys E3

ESA E5 – Arnhemse Boys E3

Na het verlies van vorige week tegen Excelsior wachtte vandaag de krachtmeting met ESA. Hoe zouden de jongens zijn hersteld van vorige week? Het team was compleet en hoewel het wederom een vroeg tijdstip was, werd de warming up goed aangepakt.

In het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat de vorige week toch wat indruk had achtergelaten. Ook al werd er goed samengespeeld, het beetje bravoure ontbrak nog. ESA maakte daar dankbaar gebruik van en wist de aanvallen van onze jongens prima te pareren met eigen aanvallen. Met name de kleine linksbuiten kwam regelmatig gevaarlijk voor het doel van Terence. Na 5 minuten werd de ban gebroken door ESA. 1-0. Ook al kregen de boys nog een aantal kansen, een doelpunt werd niet gemaakt de eerste helft. Ook ESA kreeg het de eerste helft niet meer voor elkaar en een 1-0 ruststand was het feit. Gezien het spelbeeld was er nog geen probleem, er werd prima gevoetbald en de goal zou nog wel vallen. Dit werd de jongens in de rust dan ook goed duidelijk gemaakt.

Na de rust werd op dezelfde goede voet verder gespeeld. Alleen kwam nu langzaam dat beetje lef weer terug. De jongens straalden meer zelfvertrouwen uit. Met name Chester begon te laten zien wat hij kan. Regelmatig onderbrak hij een aanval van ESA en startte met een paar vloeiende bewegingen weer een aanval voor de boys. Het wachten op de eerste goal duurde dan ook niet lang. Sem wist de 1-1 prima binnen te tikken na een pasje van Nigel. De volgende goal was een bijzondere. Cas haalde vanaf bijna de middelijn aan en zag zijn poeier helaas op de lat terechtkomen, jammer. De terugspringende bal werd echter door de goed oplettende mick met een soort van flying kick strak tegen het netje geplaatst. De 1-2 was een feit. Toen Delano daarna de bal prima binnenkopte na een voorzet van Sem was het verzet van ESA gebroken. De spaarzame aanvallen die ze nog wisten te creëren werden door Brent, Cas en Chester prima om zeep geholpen. Terence zorgde ervoor dat als de achterhoede toch gepasseerd werd met een paar geweldige reddingen dat de tweede helft geen tegendoelpunt meer werd gemaakt.

Onze voorhoede daarentegen kreeg de smaak te pakken en bouwde op aangeven van de achterhoede de voorsprong verder uit. Voorafgegaan door een dubbele schaar wist Yaro de 1-4 te scoren. Delano maakte de 1-5 en de 1-6. Waarop Yaro de eindstand op 1-7 wist te brengen. Wederom een prima teamprestatie. De tweede helft was een swingende waarvan de toeschouwers uit de schuyt genoten hebben. Volgende week nog Driel uit en dan zit de eerste competitiehelft er weer op. Een plaats bij de eerste drie ligt nog prima in de mogelijkheden.

Geen reactie's

Geef een reactie