ESA F1 – Arnhemse Boys F1 (Eindstand 4-7)

ESA F1 – Arnhemse Boys F1 (Eindstand 4-7)

AB F1

Vandaag 6 sept. stond de tweede bekerwedstrijd tegen ESA F1 op het programma. We moesten vroeg uit de veren, 7.40 uur verzamelen bij de Boys. Vandaar reden we naar Rijkerswoerd. We konden onze spullen kwijt in kleedkamer 6 en liepen rond 8.10 uur richting veld 6B.

Na een goede warming-up, waren de jongens er klaar voor. Jesse stond in het goal en Diego begon als reserve. Het duurde even want er was geen scheidsrechter beschikbaar. Uiteindelijk had een van de ouders van ESA aangegeven te willen fluiten, maar had nog nooit gefloten.

De wedstrijd begon uiteindelijk om 8.35 uur. Na nog geen minuut spelen scoorde Jowendly en stonden we met 1-0 voor. Kort daarna scoorde ESA de 1-1. De eerste 10 minuten waren voor ESA. De Boys waren nog niet scherp genoeg en verloren regelmatig de fysieke duels. Toch stonden we met rust 4-2 voor. Djara scoorde nog 1 maal, Diego nam een korte corner naar Milan en die scoorde keurig in de kruising. De 4de was ook van Milan via een vrije trap. Jelle wilde nog koppen maar bukte en daardoor kwam de bal tegen het net.

De Boys werden wat sterker, maar toch bleef het spannend.

In de tweede helft ging Bram keepen en begon Jesse als reserve. Na een aantal minuten kreeg Djara de bal aan de zijkant, sprinten naar voren, gaf een gave voorzet naar Jowendly, Jowendly stond met zijn rug naar het goal, nam de bal aan, draaide en scoorde.

Kort daarna zakte we wat in en kwam ESA terug door een mooi doelpunt op 5-3. Hierna namen de Boys het weer over en na een mooie actie scoorde Djara de 6-3. De wedstrijd was in evenwicht en ESA werd wat harder, ook in de tackles tegen oa Jelle en Milan. ESA kwam nog terug op 6-4, maar via de uittrap van Bram, kwam de bal bij Jowendly en via een geweldige solo werd de eindstand 7-4.

Bram en Jesse stonden prima onder de lat en hadden een paar geweldige reddingen. Jesse hield de eerste helft met zijn gezicht de bal tegen en tikte met de hand de bal nog van de lijn en Bram stopte met zijn vuisten een enorm hard schot, wat een reflex.

Jelle, Mathijs stonden prima te verdedigen en verrichte enorm goed werk achterin, waardoor ESA moeilijk tot scoren kwam.

We hebben vandaag geweldig gespeeld, hard gewerkt en veel overgespeeld, ga zo door F1 en het kan een heel leuk seizoen worden!!!

Geen reactie's

Geef een reactie