ESA F4 – Arnhemse Boys F2 09-11-2013

ESA F4 – Arnhemse Boys F2 09-11-2013

De verslaggever van deze week had vandaag een paar koppen koffie of eigenlijk een borrel nodig om bij te komen van de schitterende overwinning van de F2 na werkelijk een zinderende slotfase. Dit soort wedstrijden zijn zelfs voor de neutrale toeschouwer niet goed voor het hart!

Vandaag moest het dan gebeuren. Na drie nipte nederlagen in de competitie was het tijd voor een overwinning. De support van de ouders, de spandoeken en de trainingen van Dobias, Erwin en Danny moesten toch nu vruchten gaan afwerpen! Het zag er echter vanochtend lang na uit dat het weer niet zou lukken voor de Boys. Come on F2!

Het was vandaag om 8 uur verzamelen op sportpark Rijkerswoerd, want onze tegenstander was de F4 van ESA. Iedereen was op tijd en vol goede moed en energie voor de komende wedstrijd, die stipt om 8.30 uur zou beginnen.
Gelukkig zorgde Dobias weer voor een scherpe warming up, want de koude wind was te snijden in Arnhem Zuid. Onze keeper Simar werd warm geschoten door Erwin, die zijn blauwe Cruijffjes weer had aangetrokken.

De wedstrijd begon om 8.30 uur en was vanaf minuut 1 spannend met de F2 als bovenliggende partij zonder dat dit in doelpunten werd uitgedrukt. Het was vooral een gevecht op het middenveld. Iedereen knokte voor wat hij waard was. Regelmatig moest dan ook de verzorging het veld in om een spelertje op te lappen. De wedstrijd stond overigens onder leiding van een vrouwelijke jeugdscheidsrechter van ESA, die goed floot. Goed dat clubs jeugd hiervoor inzetten!

De F2 probeerde steeds van achteruit op te bouwen via Dani en Dean. Mick buffelde op het middenveld om de aanval te bereiken met Casper en Landon. Koen die terug was van een zieke week bundelde alle krachten om de gaten dicht te lopen tussen de linies! De wedstrijd was al bijna halverwege toen de F2 een corner kreeg na een schot van Sem. Dani nam de hoekschop en na goed stoor- en rommelwerk voor het doel van de Casper, scoorde Dean snoeihard zijn eerste doelpunt voor de F2: 0-1 met rust.

De tweede helft begon na een korte rustpauze want het waaide nog steeds hard. En wat voor tweede helft, want voor we het doorhadden leiden ESA met 2-1. Gelukkig was er nog veel speeltijd tot het einde! De supporters langs het veld snapten er niets van, maar ere wie ere toekomt het spelertje van ESA rondde 2X een mooie counter af.

Nu moest de F2 volle bak! Met Simar in de goal die met een paar geweldige reddingen de F2 in de wedstrijd hield. Toch moest hij zich tien minuten voor tijd weer gewonnen geven: 1-3. Was dit dan de vierde onterechte nederlaag op een rij!

NEE dat zeker niet, want in de laatste 5 minuten was er een geweldige slotfase en slotoffensief van de steeds weer knokkende spelers van de F2. Dani en Mick met de drive naar voren zorgden voor de aanvoer naar de spitsen waar Landon en Koen nog kansen kregen op de aansluitingstreffer. Casper kwam een paar keer goed vanaf de linkerflank maar de bal wilde er niet in. Totdat Jaro via een mooie actie de 3-2 binnenschoot. Zouden we dan nog gelijk maken, want er was nog wel een minuut of twee te spelen?

JA, want Jaro soleerde door de verbaasde verdediging van ESA en scoorde droog de verdiende gelijkmaker. De ouders langs de lijn waren trots op de F2 die toch de verdiende gelijkmaker hadden binnengeprikt: 3-3. Was het nu dan afgelopen want een gelijkspel was na een 3-1 achterstand toch goed?

NEE, want de scheidsrechter durfde niet af te fluiten en liet nog doorspelen zodat de F2 met alle risico’s achterin de bal naar voren pompte. De ouders en de trainers schreeuwden de jongens naar voren en de bal ging van speler naar speler totdat Sem de bal afvuurde op het doel van ESA. De keeper ging naar hoek, maar was te laat. Het net bolde op en daar was het 3-4 voor F2. De scheidsrechter floot direct af en de jongens vielen elkaar in de arme. De ouders gingen door het dak. Wat een wedstrijd, want dergelijke wedstrijden zijn niet goed voor je hart!

Geweldig gevochten en wat een doorzettingsvermogen van de F2. Deze overwinning smaakt naar meer. Op naar volgende week!!!

Geen reactie's

Geef een reactie