ESA F4 – Arnhemse Boys F3

IMG_4016
Vandaag stond de wedstrijd op het programma, uit tegen ESA F4. We hadden om 7.40 uur, ja U leest het goed afgesproken bij de Boys. We gingen eerst bij de Boys omkleden en vandaar gezamenlijk richting Rijkerswoerd. Eenmaal aangekomen bij ESA, mochten we de spullen in kleedkamer 15 achterlaten en gingen gelijk naar veld 2A.

Vandaag waren we compleet en Milan mocht de warming-up verzorgen. Hierna kregen 2 spelers een hesje om en de overige moesten in een kring staan. De 2 spelers met het hesje om moesten de bal afpakken de spelers in de kring snel de bal laten rondspelen. Als de bal was afgepakt mocht je het hesje ruilen.

Precies om 8.30 uur begon de wedstrijd. Kas op het goal, Milan/Jelle en Julius achterin en voorin Jowendly/Luuk en Aaron. Jesse en Arwen begonnen als reserve. De eerste minuten was de wedstrijd in evenwicht, niet echt gevaarlijke kansen. Na de 5de minuut kregen we een corner. Luuk nam de corner, de bal kwam bij de 2de paal en Jowendly kopte de bal prachtig in. In de 12 minuut kregen de Boys opnieuw een corner. Ook deze nam Luuk, schoot en Milan kopte nu de bal strak tegen het net, 0-2. In de 17de minuut nam Luuk de bal vanuit het middenveld mee, schoot op Aaron en deze kapte een speler uit en maakte de 3-0. 3 minuten later was het rust. Achterin werd goed door Jelle, Jesse en Julius verdedigd en had Kas weinig te doen.

We hadden weinig te vertellen in de rust, we speelde prima, als we nog wat meer zouden overspelen, dan zouden we nog meer kansen creëren en scoren.

Blijkbaar dachten we al dat we met de 3 punten naar huis zouden gaan, maar in nog geen 7 minuten in de 2de helft, scoorde ESA 3 doelpunten en stond het opeens 3-3. De jongens hadden hierna snel in de gaten dat ze er alles aan moesten doen om toch de 3 punten mee naar huis te nemen. Na wat geklungel achterin bij ESA, kreeg Jesse in de 12de minuut de bal, draaide zich naar het goal en tikte met de punt van de schoen de bal tegen het net, 3-4. In de 14de minuut kregen we een vrije trap, z’n 15 meter voor het goal. Milan nam de vrije trap en de bal ging prachtig het goal in, 3-5. Zouden we dan toch de punten meenemen? Maar, 3 minuten voor tijd scoorde toch ESA de 4-5, de jongens begonnen moe te worden. Het waren nog een paar spannende laatste minuten en waren blij toen de scheidrechter floot, eindstand 4-5.

De eerste helft was goed, de 2de helft hebben we het ons zelf moeilijk gemaakt, maar hebben gelukkig de 3 punten mee naar de Boys genomen.