Excelsior Zetten E1 – Arnhemse Boys E3

IMG_0844

Vandaag wachtte ons de wedstrijd tegen de ploeg die in onze najaarscompetitie ongeslagen kampioen was geworden. Tijdens het omkleden viel ons op dat ze in Zetten aandacht aan de details geven. De vloer van de kleedkamer was groen met witte strepen. Net als een echt voetbalveld. Ook hadden we vandaag iets meer tijd voor de warming up die redelijk geconcentreerd werd uitgevoerd.

De boys begonnen met de aftrap, maar keken binnen een minuut al tegen een 1-0 achterstand aan. Geen best begin. Toch wisten de jongens het daarna redelijk op te pakken. Een terugkomend probleem blijft echter dat de tegenstanders in deze eerste klasse voornamelijk tweedejaars zijn en daardoor fysiek een stuk sterker. Met Chester, Nigel en Cas in de verdediging werd getracht om de aanvalsdrang van Excelsior te ontregelen. Helaas kon ook Terence niet voorkomen dat de ruststand een 3-0 achterstand was. Het was echter duidelijk dat deze wedstrijd de voorhoede met Yaro, Delano en Brent veel dichter bij de goal van de tegenstander konden komen en ook een aantal kansen creëerden. Helaas was de keeper van de tegenstander altijd net op de goede plek.

In de rust werd de jongens nog eens uitgelegd dat ze voor deze tegenstander helemaal niet bang hoefden te zijn. Hierbij werd Nigel en de sterk ingevallen Mick als voorbeeld aangehaald. Mick en Nigel lieten zien dat fysiek geen issue hoeft te zijn als je maar inzet toont en niet bang bent.

De tweede helft pakten alle jongens dit goed op. Over de inzet konden de begeleiders geen commentaar meer hebben. Positioneel waren er wel wat momentjes die beter konden. Omdat onze vertrouwde laatste man Nigel in de spits ging spelen om daar als aanspeelpunt te gaan fungeren, moest zijn plaats opgevangen worden door de andere jongens. Deze jongens moesten nog regelmatig herinnerd worden aan het feit dat ze niet zomaar (blind) naar voren kunnen lopen. Naarmate de wedstrijd vorderde ging dit trouwens steeds beter. De achterhoede bleef flink bikkelen. Ook de voorhoede kreeg steeds meer kansen.
Een oooohhh moment was er toen Brent een hoge bal in 1 beweging aannam en direct in de aanname de tegenstander door de benen tikte. Omdat de voortzetting ook prima was, was dit een onvervalste panna.

Helaas wisten onze jongens het net niet te raken en was de eindstand 8-0. Maar ik vraag mij af als wij direct na rust het overwicht dat wij hadden, hadden kunnen verzilveren met een goal, hoe de wedstrijd dan was verlopen.

Ook al doet de uitslag anders vermoeden, er is een prima wedstrijd gespeeld door de mannen. Progressie is duidelijk zichtbaar. Deze competitie zal nog veel leermomentjes opleveren voor de mannen, maar punten zullen zeker gehaald worden.