Excelsior Zetten F1 – Arnhemse Boys F3

Excelsior Zetten F1 – Arnhemse Boys F3

Woensdag 14 mei 2014 stond de laatste wedstrijd van de competitie op het programma. De wedstrijd stond gepland in de voorjaarvakantie maar was op verzoek van Excelsior verzet. Na 2 dagen regen was het mooi weer, de zon scheen en een matig windje. We hadden om 17.00 uur afgesproken bij de Boys en vertrokken gezamenlijk naar Zetten. IMG_4280

Rond 17.15 uur arriveerde we bij Excelsior. Na het omkleden gingen we het veld op en startten met de warming-up. Milan verzorgde dit keer de warming-up. Hierna een balletje overtrappen en een partijtje 4-4. Rond 18.00 uur floot de scheidsrechter en begon de wedstrijd. Excelsior stond net als ons in de middenmoot, het zou een spannende partij gaan worden.

De jongens waren erg gemotiveerd, hadden veel de bal en speelde goed over. Dit spel resulteerde in 3 doelpunten in de eerste 10 minuten. Eerst scoorde Jesse met een droge knal, daarna trapte Arwen de bal in het goal, nadat Milan op de keeper had geschoten en de keeper de bal losliet en de derde kwam door een schot van Milan, de bal kwam hard tegen het net.

Na het 3de doelpunt stonden we even niet op te letten en Excelsior veroverde de bal, sprinten naar voren en scoorde de 3-1. In de 16 minuut scoorde Jowendly een prachtig doelpunt vanuit corner via Luuk. Helaas, net voor tijd maakte Excelsior nog een doelpunt waardoor we de rust met 4-2 ingingen.

De jongen hadden de eerste helft goed gespeeld, hard gewerkt en veel overgespeeld. Dit kost blijkbaar nog te veel kracht bij de spelers waardoor we in de 2de helft in de problemen kwamen.

Al gelijk in de 2de helft scoorde Excelsior. Snel hierna schoot Milan op het goal, via Luuk gaf Arwen het laatste zetje en was het 5-3. Waarschijnlijk dachten de Boys dat we al hadden gewonnen, maar de wedstrijd duurde nog 5 minuten. We vergaten te verdedigen en over te spelen, Excelsior nam de bal over en het werd 5-4. Helaas, de laatste minuut hadden we niet meer de kracht om te verdedigen, Excelsior schoot van een grote afstand, Kas hield de bal tegen maar kwam in de voeten van de tegenstander en het werd 5-5. Nog geen minuut later werd er afgefloten, helaas hebben we hier de 2 punten laten liggen.

Het was een spannend, lastig, soms moeilijk 2de helft van het seizoen. We zijn als F3 op de 6de plaats geëindigd. Hebben hele mooie wedstijden gespeeld bijvoorbeeld tegen Redichem F2 11-2 winst, SML 3-3 gelijk, spannende wedstrijden onterecht verloren tegen Angeren en RVW en tegen de kampioen kansloos met 5-0 verloren. We hebben hard gewekt en ondanks een trainerswissel heel veel geleerd.

Binnenkort wordt de indeling bekend voor het nieuwe seizoen, Kas en Aaron gaan naar de E, we zullen zien in welk elftal de overige spelers geplaats gaan worden.

Ik vond het erg leuk elftalleider te zijn van de F3. Ik heb enorm genoten van de spelers en een leuke tijd gehad met de soms wat “overenthousiaste” ouders.

Op 1 juni staat nog een toernooi op het programma in Den-Bosch en dan is het seizoen daadwerkelijk voorbij.

Bedankt!!! René

Geen reactie's

Geef een reactie