Exit voor mentaal slap Arnhemse Boys

Exit voor mentaal slap Arnhemse Boys

Arnhemse Boys daalt af naar de vierde klasse. In Beuningen verloren de Arnhemmers de finale van de nacompetitie tegen SCP (5-2).

Na een 1-1 ruststand ging het na de pauze helemaal mis. De ontgoocheling was groot na afloop bij Arnhemse Boys. “Iedereen zit er volledig doorheen”, liet de zwaar teleurgestelde oefenmeester Ricardo Gil y Muinos weten. “De wijze waarop het mis gaat is tekenend voor dit seizoen. We kunnen heel aardig voetballen, maar kunnen ook diep zakken. Onbegrijpelijk dat we het zover hebben laten komen, want SCP is zeker geen wonderploeg.”

Op het zonnige en sfeervolle sportpark De Ooigraaf van Beuningse Boys had SCP de betere start. Na een klein half uur kwam de vierdeklasser verdiend op voorsprong. Verdediger Rik Baars schoot een vrije trap binnen (1-0).

Enkele minuten later was het alweer gelijk. De meest constante Arnhemmer dit seizoen, verdediger Michael Bijsterbosch, tikte binnen na een ingooi: 1-1. De Arnhemmers hadden daarna een overwicht, maar Vincent Saenen en Ramon Steenbergen verzuimden de ploeg op voorsprong te zetten. “Dat waren de momenten om toe te slaan”, analyseerde Gil y Muinos.

Na de pauze was het duel binnen twaalf minuten beslist. SCP troefde de opponent af op agressiviteit en profiteerde dankbaar van uitermate slecht verdedigen bij de Arnhemmers. Het leverde SCP drie doelpunten op van Koen Janssen en Michel Roberts (2): 4-1. Het geloof was daarna verdwenen bij Arnhemse Boys. Mike Remie zorgde nog voor 2-4 in de slotminuut, maar in de tegenaanval scoorde Murat Ayhan de vijfde treffer van SCP.

Na het laatste fluitsignaal was het groot feest bij SCP en droop Arnhemse Boys af. “De verwachtingen waren dit seizoen hooggespannen, maar het resultaat is zwaar teleurstellend. Ook de keepers (Schwering, Barry, red.) hebben ons dit seizoen veel punten gekost”, concludeerde Gil y Muinos. De oefenmeester stak ook de hand in eigen boezem. “Er was minder kwaliteit dan vooraf gedacht. Daarvoor ben ik medeverantwoordelijk.”

Op de gevolgen van de degradatie wilde de oefenmeester nog niet in gaan. “Daarvoor is het te vroeg, maar het is een grote klap voor de vereniging.”

Bron: de Gelderlander

Geen reactie's

Geef een reactie