F8 speelt gelijk tegen kampioen ESA F12M

F8 speelt gelijk tegen kampioen ESA F12M

 

F8-vs-ESA

Vandaag stond de allerlaatste competitiewedstrijd van de najaarscompetitie op het programma. Om 08.30 uur mochten we aantreden tegen de kampioenes van ESA Rijkerswoerd F12M. Deze meisjes hadden tot vandaag al hun wedstrijden gewonnen. Hier wilden wij maar al te graag een einde aan proberen te maken. Helaas zonder de zieke Loek, beterschap! Op het moment dat wij bezig waren met de broodnodige warming-up, het was stervenskoud, kwam de tegenstander het veld op. Maar wat was dit nu? Speelden we vandaag tegen de D12?? De meisjes van de tegenstander waren werkelijk enorm groot. De kleinste van hen was o.a. een halve kop groter dan de grootste bij ons. Desondanks trokken onze jongens hier niets van aan en bleven lekker het balletje rondspelen. De trainer van ESA werd door de coach van de F8 gefeliciteerd met het kampioenschap, maar deze had alleen aandacht voor het feit dat wij nog konden ‘promoveren’. Ook de warming-up van de tegenstander was best bijzonder voor een F12.

Al na het eerste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter bleek wat het recept van de kampioen was. De grote keepster trapte de bal mijlenver uit over onze verdediging naar de reuzenspits van hen. Deze liep vervolgens door op Dani, onze keeper en maakte vervolgens een doelpunt. Op het moment dat we dit doorhadden stond het al 2-0 (volgens hun trainer had ze er nu al 74 gemaakt, erg belangrijk natuurlijk). Desondanks bleven onze jongens voetballen en tegen Mitch en Jesper werd verteld dat zij ervoor moesten zorgen dat deze spits niet zo makkelijk aan voetballen toekwam. Ook aan Dani werd de tip gegeven dat als zij weer op de goal af zou stormen dat Dani er weer als een tijger uit zou komen en niet meer zou stoppen met uitkomen totdat we de bal weer in het bezit hadden. Dit lukte voortreffelijk. Met name Mitch schakelde de spits uit, Jesper pendelde op en neer van verdediging naar aanval en weer terug en Dani kwam als een beest zijn goal uit als de spits er per ongeluk toch doorheen liep. Na de 2-0 was er nog maar 1 team wat voetbalde en dat was de F8. Er werd geknokt voor elke grasspriet en we begonnen ook kansen te krijgen. Eerst tekende Noah voor de 2-1 na een geweldige rush en even goede assist van Jesper. Voor rust waren er al wat kansjes voor de Boys op de gelijkmaker maar die viel nog niet.

In de rust werd er door de coaches op gehamerd dat we het beter deden dan de kampioen en dat wij ervoor konden zorgen dat zij het eerste puntverlies op zouden lopen. De jongens waren erop gebrand om een goede uitslag neer te zetten en er werd wederom goed voor en vooral met elkaar geknokt. En dus viel ook de terechte gelijkmaker, Mads rondde een vloeiende aanval af en er stond 2-2 op het bord. De trainer van ESA werd langs de zijlijn helemaal gek en begreep niet wat er allemaal gebeurde. Zijn meiden kwamen de middenlijn niet meer over en zeker in de laatste 5 minuten stapelden de Boys kans op kans. Het zegt al genoeg dat onze keeper Dani het ijskoud had, want hij had werkelijk niets te doen. Helaas waren de vele kansen niet aan ons team besteed en redde de keepster van ESA hun team in de laatste seconde met een echte Cassillas redding (WK 2010 / Arjan Robben). Er werd gefloten voor het laatste fluitsignaal en we waren megatrots op onze jongens! Prettig weekend.

Geen reactie's

Geef een reactie