F8 wint voor het eerst uit bij GVA F2

F8 wint voor het eerst uit bij GVA F2

F8

Vandaag stond voor de F8 de allereerste competitiewedstrijd op het programma. We hadden al wel 2 keer voor de beker gespeeld. Helaas gingen die beide partijen verloren, maar toch werd er al goed gevoetbald. Vandaag konden helaas Mads en Mitch niet meedoen. Maar er waren goede vervangers gevonden namelijk Jesse en Joep uit de mini’s en Felix van de F11. Om 10.00 uur bleek Mkritch niet op de club te zijn. Bleek dat hij al met zijn nieuwe team, de F5 had gevoetbald. Maar na een belletje kwam hij graag naar Doornenburg om met de F8 mee te doen. In de kleedkamer werd gevraagd wie er vandaag wilde keepen. Niemand wilde vrijwillig en aangezien Mkritch al gespeeld had en te laat was, mocht hij vandaag keepen.

Om 11.00 uur trapten we af tegen GVA Doornenburg F2. Onze jongens vonden het wel wat oneerlijk dat ze tegen een F2 moesten spelen en ook over de lengte van enkele tegenstanders waren onze jongens niet te spreken. We hadden van tevoren even lekker een balletje rond getrapt en leken er klaar voor. Maar nadat de vriendelijke scheidsrechter had gefloten voor aanvang wedstrijd leken de jongens toch even niet zo goed raad met de tegenstander. We stonden nog stil en verdedigden ons doel niet. Gevolg was een vlotte 1-0 achterstand na een keiharde knal. Mkritch was kansloos op dit schot. Maar het leek wel of onze jongens dit nodig hadden, want ineens werd er keihard voor elke meter gevochten en knokten de jongens met elkaar. Daan kreeg het echt op zijn heupen en maakte met een bekeken schot de 1-1. En de Boys gingen door. Jesper veroverde de bal op het middenveld en hij zag heel goed hoe Dani vrij stond. Dani nam de bal goed aan en rondde koelbloedig af, 1-2. Soms kwam GVA er nog wel gevaarlijk door maar Mkritch bleek een uitstekende keeper en hield echt alles eruit. Loek leidde de verdediging goed en telkens kon daardoor een nieuwe aanval beginnen. Vlak voor rust maakte Daan ook nog de 1-3 en de jongens dachten dat we nu al wel gewonnen hadden.

Na de rust maakte GVA vrij snel de 2-3 en moesten we alle zeilen bijzetten om de voorsprong te behouden. Maar nadat wederom Daan uit een vloeiende counter de 2-4 binnenschoot leek de buit binnen. De Boys gingen op zoek naar nog meer doelpunten en die kwamen er ook. Dani maakte met z’n 2e doelpunt de 2-5. Dit deed hij zeer rustig en zeer beheerst. En 1 minuut voor het einde viel de laatste treffer. Loek stoomde helemaal van achteren op naar voren. Schoot op de keeper die de bal losliet en Stan was er als de kippen bij om de 2-6 binnen te tikken. De scheidsrechter floot vrijwel direct voor het einde van de wedstrijd. De eerste punten zijn binnen! De jongens mogen trots zijn op zichzelf. Jesse en Joep deden het voor het eerst op zo’n groot veld fantastisch. Ruben, Felix, Stan en Jesper hebben goed gebikkeld op het middenveld. Loek leidde de verdediging prima en heeft vele ballen afgepakt. Daan die de lijntjes op het veld uitzet en overal te vinden is en Dani die als spits mooi 2 goaltjes meepikte. En laten we vooral Mkritch niet vergeten die fantastisch stond te keepen. Klasse kerels!

Geen reactie's

Geef een reactie