Finaledag Arnhem Jeugd Cup

Arnhemse Boys Schuytgraaf D1 winnaar Arnhem Cup 2015

Op 7 juni 2015 moesten de jongens van de D1 hun laatste kunststukje opvoeren. Op het programma stond de finaledag om de Arnhem Jeugd Cup. De Arnhem Cup is een toernooi wat georganiseerd wordt voor standaard 1e elftallen en D1 elftallen rondom de regio Arnhem. De finaledag werd gehouden op het terrein van Eendracht Arnhem waar om 10:00 uur de eerste halve finales op het programma stonden.

Lang keken we naar uit naar deze dag. Het seizoen dat rumoerig was, op momenten veel negativiteit rondom het elftal. Jongens die in de winterstop D1 verlieten omdat het ‘ niks’ was en jongens die erbij kwamen om het team te versterken en naar betere tijden te leiden. Na een minder eerste deel van de competitie presteerde het elftal om in de 2e helft van de competitie ongeslagen te blijven. 2 gelijke spelen en de rest allemaal overwinningen met als toetje een overwinning op de uiteindelijke kampioen OVC’85 D1.
Dit toonde aan welke stappen de jongens hebben gemaakt en vandaag wilden ze deze reeks bekronen met een Arnhem Cup zege.

Als eerste de halve finale tegen Elistha D1. Voor ons geen onbekend team aangezien we elkaar eerder in de KNVB beker al hebben getroffen. In de 1e minuut moesten we gelijk billen knijpen. Een vrije trap op ongeveer 18 meter stuiterde via de onderkant van de lat uit de goal en werd vervolgens door Job over de zijlijn weggewerkt. Vervolgens ontstonden er kansen voor ons. Een bal op de lat, een bal op de paal en er paar rebounds die er niet ingingen. We waren dichtbij maar stonden steeds net niet op de juiste plek. In de 2e helft ging het spel op en neer. De grootste kansen waren voor de Boys maar we waren nog niet doeltreffend. De goal viel uiteindelijk wel met een beetje hulp van de keeper van Elistha. Wesley schoot recht op de keeper af maar deze liet de bal door de benen glippen: 1-0. Lang konden we niet genieten van de voorsprong. 5 minuten later stond het na een afgeslagen corner alweer 1-1. De bal viel via de kluts binnen. We kregen het nog voor elkaar een laatste slot offensief eruit te persen. Het was Job die van 20 meter de bal hard binnenschoot. Op naar de finale!

In de finale troffen we Angeren D1. Net als wij een 2e klasser, op dezelfde plaats geëindigd als ons dus het was aan elkaar gewaagd. In de beginfase was Angeren sterker en kreeg 2 goede kansen, maar het was Liam die ons met 2 top reddingen in de race hield. Daarna kwamen wij wat meer aan het voetballen. Onze eerste kans zat er ook gelijk in. Vanuit een corner kopte Danisha 1-0 binnen. Na de rust ging het beide kanten op. Wij kregen niet echt kansjes, en Angeren gokte op de snelle lange spits. Deze kreeg ook 2 goede kansen. De eerste pakte Liam wederom goed, maar de tweede moest ook hij toch doorlaten: 1-1. Het ging op verlenging af en die kwam er ook. 2 x 7,5 minuut verlengen maar ook dit bracht geen winnaar. Vervolgens penalty’s. De zenuwen stegen naar het hoogste punt bij de meeste, maar toch waren we Angeren de baas met penalty’s. 4-2 overwinning. De Arnhem Cup was binnen, het feest kon beginnen!

Wat ben ik super trots op de jongens. Vanaf minuut 1 gebrand op eindzege en deze op pure wilskracht binnen slepen. Na een ongeslagen 2e seizoenshelft is dit de kroon op JULLIE werk. Jullie hebben het verdiend. Ik wil jullie allemaal bedanken voor een fantastisch seizoen. Het is misschien met vallen en opstaan gegaan, maar uiteindelijk hebben jullie toch het licht gezien en heb je laten zien wat je kunt. Neem deze leermomenten mee naar volgend seizoen en dan zullen jullie ook daar slagen.