Gastgezinnen gezocht

Gastgezinnen gezocht

logo CBC Dutch Touch Soccer Active

Update werving gastgezinnen: We zijn al op de helft!!

Graag willen wij een update geven van de wervingsactie om gastgezinnen te zoeken voor de spelers uit de Verenigde Staten die in maart naar Arnhem komen.

Inmiddels hebben zich al vijf enthousiaste gezinnen aangemeld. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee! Maar we zijn er nog niet. We zoeken nog minimaal vijf extra gastgezinnen om alle spelers in de leeftijdscategorie O 15 en O 13 (voormalige D en C elftallen) onderdak te bieden.

Omdat het voor de organisatoren heel belangrijk is om te weten of onze vereniging voor de opvang kan zorgen is het nog mogelijk om je tot en met 31 januari op te geven.

Dat is niet alleen leuk en leerzaam voor onze Amerikaanse gasten, maar ook voor je eigen gezin. Misschien ook best een beetje spannend om een aantal Engels sprekende kinderen een paar dagen in huis te nemen. Dat begrijpen we goed.

Op 9 maart 2017 komen een aantal kinderen (met hun ouders) vanuit de Verenigde Staten naar Nederland. Het gaat om een cultureel uitwisselingsprogramma dat ook is gericht op voetbalactiviteiten.

Wij zoeken minimaal 10 gastgezinnen die twee kinderen willen opnemen voor drie nachten.

De voorkeur gaat uit naar kinderen en ouders van de D pupillen of C pupillen omdat dat de leeftijdscategorie is van de bezoekende kinderen. (De ouders worden ondergebracht in hotels).

De aankomst is op donderdag avond 16 maart en de kinderen vertrekken weer op zondagochtend 19 maart na het ontbijt.

De bedoeling is dat de kinderen iets van de Nederlandse cultuur en gewoonten leren kennen en dus dat ze ook veel tijd door kunnen brengen met de kinderen en de ouders van deze gastgezinnen. Daarnaast willen ze kennisnemen van hoe het leven van een amateurvoetballertje eruit ziet.

Het programma ziet er voorlopig als volgt uit:

Vrijdag 10 maart 2017
De ouders en de gastkinderen komen rond 18:00 uur naar de kantine van de Arnhemse Boys om daar even te verblijven en alvast kennis te maken met de gastouders en hun kinderen. Daarna zullen de bezoekers naar de Gelredome vertrekken om de wedstrijd Vitessse-Sparta te bezoeken.

Logeren en Leren

Donderdag 16 maart 2017
Aankomst op terrein Arnhemse Boys Schuytgraaf  rond 18:00 uur. Na een kort samen zijn gaan de gastkinderen rond 19:00 mee met gastgezinnen. Einde Programma

Vrijdag 17 maart 2017
SCHOOLBEZOEK tot ongeveer 13:00 uur
Het is de bedoeling dat de gastkinderen meegaan naar school met de kinderen waar ze logeren. De gastouders moeten dit wel eerst vragen aan de schoolleiding van de kinderen. Veel gastkinderen uit voorgaande jaren beschouwen zo’n bezoek aan een Nederlandse school als één van de hoogtepunten van de uitwisseling. Mocht dit echter onverhoopt niet mogelijk zijn dan kunnen de kinderen door de organisatie worden opgevangen, zodat de kinderen niet alleen thuis hoeven te zitten.

MasterClass-trainingen
Na het ochtendprogramma is het de bedoeling dat de alle kinderen (Amerikaanse en Nederlandse) naar de Arnhemse Boys toe komen om daar een Masterclass programma af te werken dat gegeven zal worden door een aantal professionals.

Einde Programma

Zaterdag 18 Maart 2017
Doen wat u anders ook doet.
Het zou leuk zijn als de gasten meegaan met de kinderen die dag wanneer die een wedstrijd moeten voetballen voor hun eigen team. De ouders van de gastgezinnen worden dan naar de die locatie om zo samen wat tijd door te brengen.

Vanaf 17:00 uur: gezellige avond op de club voor ouders, kinderen en gastouders met ter afsluiting een stamppotbuffet.

20:00 uur einde programma

Zondag 19 Maart 2017
Afscheid
Afscheid en vertrek naar Schiphol vanaf de Arnhemse Boys om uiterlijk 9:30 uur.

Zegt u nu: “Als gezin vinden wij het leuk om aan deze uitwisseling mee te doen.” GEEF uw GEZIN dan op! Graag vóór 31 januari.

Naar: gastgezinnen@Arnhemseboys.nl

Voor vragen en meer informatie kunt u bellen Bert Geurtz op 06-51499475

 

4 Reactie's
 • Marleen Oomes
  Geplaatst op 07:07h, 20 januari Beantwoorden

  Wij zijn enthousiast en willen graag een aantal jongens opvangen.
  Met vriendelijke groet, Marleen Oomes (moeder Mees van Leeuwen

  • Robin
   Geplaatst op 07:51h, 20 januari Beantwoorden

   Dag Marleen, wat leuk dat jullie enthousiast zijn en een aantal jongens willen opvangen. Zou je hierover contact op willen nemen met Bert Geurtz.

   Succes en alvast bedankt.

 • Manon Bottema
  Geplaatst op 18:13h, 20 januari Beantwoorden

  Wij zijn ook geel enthousiast. Zeer leuk. Wij melden ons hiervoor aan. Mail is verstuurd.

  • Robin
   Geplaatst op 20:31h, 20 januari Beantwoorden

   Dag Manon, bedankt voor je enthousiasme, super!

Geef een reactie