Geef jouw voetbalkleding een tweede leven

Geef jouw voetbalkleding een tweede leven

Ainembabazi Gift Isaiah is speler van ons eerste elftal.
Hij is een paar jaar geleden noodgedwongen uit Oeganda gevlucht en uiteindelijk in Nederland terecht gekomen.
Met hulp van bestuurslid Rene Albers zijn Gift en een paar van zijn landgenoten twee jaar terug met open armen ontvangen bij De Boys. Wij konden een paar goede spelers gebruiken en onze Oegandeze vrienden wilden heel graag voetballen, net zoals ze dat in hun geboorteland altijd deden.
We staan er niet altijd zo bij stil, dat in veel gebieden en landen in de wereld je je niet veilig voelt. Dat je niet openlijk kunt zeggen wat je denkt en voelt. Dat er vaker geschoten wordt met een geweer, dan met een bal.

Kinderen uit het dorp waar Gift vandaan komt zijn niet gezegend met de mooie sportspullen en outfits waar wij mee rondlopen, laat staan grasgroene (kunstgras) velden waar de bal haast moeiteloos haar weg vindt.
Een zanderig, hobbelig veld en een afgetrapte bal … daar moeten ze het mee doen.

Om iets terug te kunnen doen voor zijn dorpsgenoten heeft Gift het bestuur gevraagd om mee te werken aan een inzamelingsactie van sportkleding. Denk bijvoorbeeld aan voetbalschoenen, voetbalshirts, broekjes of een trainingsjack. Zolang het maar spullen zijn die niet na één keer dragen van ellende uit elkaar vallen als je begrijpt wat ik bedoel.
Vanuit onze vereniging zullen we ook kijken welke spullen we kunnen schenken (denk bijvoorbeeld aan ballen of hesjes).

Inleverdata
Gift zal persoonlijk uw spullen in ontvangst nemen. Dat kan op drie momenten: zaterdag 14, 21 of 28 september tussen 10h en 12h in onze voetbalkantine.
Eén ding beloof ik je alvast… hij zal jou trakteren met zijn weergaloze lach!

Namens Gift alvast enorm bedankt voor je aandacht (en jouw mogelijke gift😉)

Jan Willem Vaartjes
Bestuurslid PR & Communicatie

Geen reactie's

Geef een reactie