Geflatteerde nederlaag Arnhemse Boys E2 bij SDOO E1

Vandaag stond de 2e competitiewedstrijd op het programma. Om 11.00 uur was de aftrap uit bij sv SDOO E1. En alhoewel de einduitslag anders doet vermoeden, stonden er na afloop van de wedstrijd 2 trotse coaches te glimmen van trots in de kleedkamer. De jongens hadden de afgelopen week goed getraind en het lijkt of er bij enkelen een kwartje is gevallen met wat de coaches bedoelen. Van tevoren hadden we dan ook het idee dat als we op die voet verder zouden gaan dat we dan absoluut goede resultaten kunnen halen. We werden vandaag geleid door een steengoede scheidsrechter en de mist was gelukkig opgetrokken. Prachtig weer, goede échte grasmat en 18 trappelende jongens van 2 teams die beide graag wilden winnen.

De Boys schoten daadwerkelijk uit de startblokken en al in de eerste minuut kregen onze jongens 3 grote kansen. Maar 20 seconden later lag ineens de 1-0 aan de andere kant in het netje. Niets aan de hand en gewoon doorgaan waarmee we bezig waren. Er werd goed gevoetbald, geknokt voor elkaar en prima gecombineerd. Er volgde kans op kans maar de bal wilde er maar niet in. Naast, over, keeper, paal, lat om gek van te worden. En helaas deed de tegenstander wat wij niet deden, scoren en daarmee gingen we helaas met een 3-0 achterstand rusten. En waar normaal de koppies nog wel eens willen gaan hangen beseften alle jongens dat alles nog kon en er nog veel meer inzat.

We gingen op in de tweede helft op dezelfde voet verder als de eerste en onze tegenstander kwam de middenlijn niet meer over. Niet omdat ze dat niet wilden, maar gewoon omdat we sterker waren. Ook in de tweede helft bleven we aanvankelijk kansen missen. Maar de jongens achterin hadden de zaakjes goed op orde. Het was Tygo die na een prachtige actie op links de 3-1 aantekende met een bekeken schuiver. En even later maakte Tygo de 3-2 na een harde knal van Joël die door de keeper gelost werd. Tussendoor had Tygo helaas al een bal van Dylano onbedoeld van de lijn gehaald. We drukten en we drukten, kregen kans op kans en waren achterin onverslaanbaar. Maes en Jayden stegen boven zichzelf uit. Steijn en Matthijs dribbelden telkens naar voren. Tygo en Dylano waren een plaag aan de zijkanten en Luuk en Joël waren nauwelijks in bedwang te houden. Helaas zouden we de wedstrijd vandaag niet winnend afsluiten. In de 48e minuut werd een corner door SDOO binnen gekopt bij de zeer goed keepende Mitchel, 4-2. De jongens moesten in de laatste minuut alles of niks gaan spelen en uit een counter werd het zelfs nog 5-2. En nog gaven de Boys niet op. Luuk ging vanaf de aftrap goed door en bediende Dylano die de 5-3 eindstand op het bord zette. Een nederlaag waarmee we echt verder kunnen. Fantastische pot jongens, volgende week weer opnieuw proberen!