Geflatteerde nederlaag E4 tegen de Bataven

Geflatteerde nederlaag E4 tegen de Bataven

Vandaag stond alweer de laatste competitiewedstrijd van de najaarscompetitie op het programma. Om 08.30 uur werd er op sportpark De Schuytgraaf afgetrapt tegen De Bataven E4. Op voorhand een moeilijke tegenstander, aangezien zij op de 2e plaats staan en afgelopen week op het nippertje naast het kampioenschap grepen. Tevens was dit de afscheidswedstrijd voor Job, aangezien Job besloten heeft om in de winterstop te stoppen met voetballen. Vooraf werd aan aan de jongens meegegeven dat vandaag alles uit de kast moest. We moesten goed samenwerken en knokken voor en vooral mét elkaar. Wanneer we dit niet zouden doen, dan was de voorspelling dat we overlopen zouden worden.

Dat wat de jongens de afgelopen tijd nogal eens nalieten ging vandaag uitstekend, er werd voor elke meter geknokt en er werd vooral goed samengewerkt. De Bataven bleek een uitstekende tegenstander, maar ze hadden het vandaag niet makkelijk met de Arnhemse Boys. Al zal de ietwat geflatteerde uitslag misschien iets anders zeggen. In de eerste helft kwamen de Boys op een keurige 1-0 voorsprong. Joel zette Jesper alleen voor de keeper die bal vakkundig door de beentjes van de lange keeper uit Gendt schoof. Na twee foutjes in de verdediging kwamen de Bataven eerst op 1-2. Waarbij de uitstekend keepende Ramy kansloos was. Vlak daarna viel zelfs de 1-3 en even leken de Boys opgerold te gaan worden. Maar vlak voor rust kwamen de Boys terug in de wedstrijd door een uitstekend uitgevoerde aanval over meerdere schijven.

Freek vertolkte een hoofdrol door een schijntrap te doen, de bal naar rechts op de vrijstaande Jelte te spelen en die maakte koelbloedig de aansluitingstreffer, 2-3. Het was hierop direct rust. En waar de trainers normaal nog wel eens moesten hameren en mopperen op meer felheid en scherpte was dit nu helemaal niet nodig. Ook waren de jongens dit keer niet onder de indruk van de nummer 2 uit de competitie. In de tweede helft bleef het een leuke op en neer gaande wedstrijd waarbij de Boys net als in de eerste helft een paar keer hadden kunnen misschien wel moeten scoren. Helaas liepen De Bataven ineens uit naar 2-5 en wederom leken de koppies te gaan hangen. Echter er kwam toch nog een opleving van de jongens. Joel kreeg een verre diepe bal, controleerde deze uitstekend en passeerde 3 man om vervolgens rustig en beheerst de 3-5 in de linkerhoek te knallen. Het bleek helaas de laatste opleving, de Boys zaten er doorheen en gaten konden helaas niet meer worden dichtgelopen. Uiteindelijk stond er toch nog een 3-7 einduitslag op het bord. Maar we overdrijven niet als we zeggen dat het vandaag ook 7-7 had kunnen worden. De trainers zijn er trots op hoe er vandaag met en voor elkaar gewerkt werd met prima samenspel. Ook trots zijn we op de mannetjes die na afloop sportief bleven terwijl er ook reden was om dit niet te blijven. KLASSE! Job bedankt voor de inzet de afgelopen competitie. En verder voor iedereen, we trainen nog 3 dinsdagen daarna is het winterstop. Alvast fijne feestdagen iedereen!

Geen reactie's

Geef een reactie