Gelijkspel voor de JO19-1 uit bij ESA

Was bij de eerste wedstrijd de wind een bepalende factor bij de wedstrijd, deze zaterdag was het weer perfect, zelfs lente-achtig. We mochten naar Rijkerswoerd, naar ESA voor de wedstrijd tegen ESA JO19-2.

De eerste helft van deze wedstrijd verliep geheel in het voordeel van de Arnhemse Boys. We hadden het meeste balbezit en waren het meest dreigend. De 0-1 was slechts een kwestie van tijd, maar het geduld van de toeschouwers werd wel danig op de proef gesteld door de spelers. De ruststand werd uiteindelijk wel op 0-1 bepaald door een hele mooie treffer van Rens.

In de tweede helft was ESA iets brutaler en zette meer druk, maar ondanks dat wisten we wel uit te breken en af en toe gevaarlijk te worden. Bij de Arnhemse Boys was er een invalbeurt voor Axel van Wolven, speler van de JO17-1. Door afwezigheid als gevolg van een blessure van Daniek en de afwezigheid van Delair was er een extra speler nodig. Axel werd bereid gevonden om die plek in te vullen nadat hij zelf in Zetten had gespeeld. Axel was ook degene die tekende voor de 0-2 in deze wedstrijd. ESA kwam vlug weer terug in de wedstrijd door hun 1-2. Een onterechte gele kaart betekende dat we 10 minuten met 10 man moesten spelen (en er was eigenlijk nog minder dan 10 minuten te spelen). In deze eindfase viel er nog een doelpunt waarmee de eindstand op 2-2 werd bepaald.

Het wordt echt tijd dat we iets slimmer gaan spelen en een 0-2 voorsprong gaan vasthouden. Dit was absoluut niet nodig en moet dus echt een stukje beter en vooral slimmer en effectiever. Een actie is leuk, in de 16 meter is nog leuker, je tegenstander uitspelen minstens zo leuk, maar als dit vervolgens geen doelpunt oplevert (8 keer niet) dan wordt het echt tijd om iets in het spel aan te gaan passen en iets kordater te worden.