Gezondheid in goede handen | Praktijk voor Osteopathie Eric Visser

Gezondheid in goede handen | Praktijk voor Osteopathie Eric Visser

Praktijk-voor-Osteopathie-Eric-Visser
Per 01 februari 2013 is in de wijk Schuytgraaf de praktijk voor Osteopathie Eric Visser geopend.

Wat is Osteopathie?

Osteopathie is een manuele onderzoek-en behandelmethode die de bewegingsverliezen in het menselijk lichaam, voor jong en oud, in kaart brengt.

Dit wordt gedaan via onderzoek van het houding-en bewegingsapparaat, de inwendige organen met hun ophangsructuren en het zenuwstelsel.

Osteopathie is een veilige behandelmethode gebaseerd op de principes uit de embryologie,fysiologie,anatomie en neurologie.

Waarom Osteopathie?

Gedurende ons leven staat het lichaam bloot aan wisselende omstandigheden. Zowel van binnenuit als van buitenaf kan het evenwicht verstoord worden. Vaak herstelt het lichaam zichzelf. Soms is de verstoring zo sterk, of houdt deze zo lang aan, dat het lichaam niet meer in staat is om helemaal te herstellen. Dat kan bijvoorbeeld komen door littekens na een operatie, overbelasting, blessures, een val of ongeluk of na langdurige stress. Het gevolg hiervan is een verminderde beweeglijkheid van weefsel waardoor klachten kunnen ontstaan. Functioneert een deel van het lichaam niet goed, dan beïnvloedt dat ook de rest. Als een deel van het lichaam niet goed kan bewegen dan kan dat klachten veroorzaken. Omdat alle weefsels met elkaar in verbinding staan, kan pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam.

Een osteopaat is opgeleid om de verschillende lichaamssystemen te onderzoeken op bewegingsverlies en zoekt zo naar een blijvende oplossing voor uw klachten.

Indicaties voor Osteopathie:

Onder andere:

Onder andere: spier, pees of gewrichtsklachten, ademhalingsproblemen, rug-nekpijn, refluxklachten, hoofdpijnen, menstruatieklachten, uitstralende pijn in arm en /of been, whiplash, slechte darmwerking, kiss-syndroom, buikklachten, huilbaby’s

Vergoedingen:

De meeste verzekeraars vergoeden een osteopatisch consult geheel of gedeeltelijk uit het aanvullend pakket.

Voor informatie en /of het maken van een afspraak:

Praktijk voor Osteopathie Eric Visser

Marasingel 251

6846 DX Arnhem

T. 06 -42 47 85 88

Geen reactie's

Geef een reactie