Goede competitiestart D1, DTS D2 over de knie

Goede competitiestart D1, DTS D2 over de knie

ArnhemseBoys D1 - DTS D2 a
Zaterdag 14 september. Ooit stond er in dit uitgestrekte weidelandschap tussen Driel, Elst en de nieuwbouwwijken van Arnhem Zuid een boerderij, als baken in een eindeloze Overbetuwse zee. Wie kon toen vermoeden dat jaren later deze boerderij naamgever zou worden voor een met grote ambities gepresenteerde vinex-wijk ? Dat boerderij de Schutgraaf plaats zou moeten maken voor de wijk De Schuytgraaf….? En toch zou het zo geschiedden. De hoge ambities van de wijk De Schuytgraaf zijn weliswaar getemperd, nog maar de helft van de geplande woningbouw is gerealiseerd, maar in de Zuidwesthoek van de wijk staat iets in bloei.

Dit gebied is het kloppend hart van de wijk. Onder anderen voetbalvereniging Arnhemse Boys Schuytgraaf, tennisvereniging Schuytgraaf en binnenkort ook liefhebbers van outdoor activiteiten op rollerskates, skateboard of bmx hebben hier hun thuis. Als het vriest kunnen zelfs de schaatsen uit het vet want dan realiseert men hier een heuse schaatsbaan!

Vandaag was Arnhemse Boys gastheer voor DTS Ede D2. Onze D1 nam het op tegen jongens in een blauw-wit geblokt shirt met blauwe broek. Voor hen de eerste keer in deze regio, voorheen speelde men namelijk vooral in de Veluwse regio. DTS Ede is convenant club van Vitesse. Vandaag is aan onze zijde Aron helaas niet van de partij. Door een valpartij is hij dermate gewond geraakt aan zijn knie, dat een flink aantal hechtingen nodig was om de gapende wond te dichten. Te vrezen valt dat we het nog een paar weken zonder hem moeten stellen. Gelukkig was hij als supporter samen met zijn zus langs de lijn een grote steun voor de boys. Na de wedstrijd zou Rick hem namens het hele team nog een opkikker aanbieden in de vorm van een sportvoedsel, snoep- en drankenpakket. Klasse geregeld Rick!

De wedstrijd. Er waait een flinke wind over het veld en niet alleen omdat Hans en Jan gebroederlijk naast elkaar de activiteiten van hun zoons staan te aanschouwen. Na een warming up op het splinternieuwe kunstgrasveld is het aan Scheidsrechter Bas de eer op het oude kunstgrasveld het eerste fluitsignaal de wijde wereld in te blazen. Jetzt geht’s los…. DTS wordt direct al stevig aangepakt. Het lukt vrij aardig de Veluwe bewoners vast te zetten op eigen helft. Tot gevaar voor Edese doel leidt het vooralsnog niet. Tot de 6e minuut. Dan slaagt Marouane erin over de linkerflank door te dringen in het strafschopgebied en fraai af te ronden. 1-0. De goal wordt door de tegenpartij betwist, want er zou een duwfout aan de solo zijn voorafgegaan. Toegegeven, zo zagen wij het ook vanaf de bank. Snel nadat de ban was gebroken zorgde Thijs met een geweldige technische actie voor een prima voorzet, door Arman goed, maar net naast gekopt. Ondertussen bewaakte Daan als uiterst betrouwbare libero het fort. Hij en zijn medeverdedigers zorgen er vandaag voor dat onze Pim welgeteld 3 keer de bal zal moeten aanraken. De enige druppels die vandaag bij hem over het gezicht lopen, komen uit de bidon. Na een kwartier spelen komt DTS gevaarlijk door over rechts. Het lukt echter niet de bal tussen de palen te mikken, het schot verdwijnt rechts naast de goal. Datzelfde lot is de bal beschoren die in de 20e minuut van Daan’s voet vertrekt. Vanaf 20 meter hard naast. Direct daarna wordt Marouane geblokt door de keeper en belandt de rebound van Espen op de lat. En zo blijft de teller nog steeds op 1 steken. Tot 13:27 uur. Deze minuut zal de geschiedenisboeken ingaan als het moment van Sam. Uit de draai technisch fraai en ongenadig hard ingeschoten. 2-0. In de slotminuten van de eerste helft zijn er nog doelpogingen van Marouane met een schot hard naast (via speler DTS) en Yunior met een kopbal aan de andere kant naast. Voor de dugout spelen de trainers hun eigen wedstrijd. De analyses vliegen over en weer. Er is deze helft veel op de helft van de tegenstander gespeeld, maar er zijn ook veel zaken gesignaleerd waar de jongens eens goed op aangesproken moeten worden. Zo worden er teveel overtredingen gemaakt en ook het gedrag is niet altijd sportief. Terwijl we dit helemaal niet nodig hebben. Als we erin slagen ook dit te verbeteren, dan worden we als team nog sterker.

De 2e helft komt al vlot op gang. Al in de 3e minuut speelt Sam met een uitgekiende steekpass Marouane vrij, die geen moeite heeft de bal langszij de keeper te schuiven. 3-0. Bijna 10 minuten later treft hij opnieuw doel. Met een schitterende hoge trap verschalkt hij opnieuw de sluitpost die nu graag 30 centimeter langer zou zijn geweest. 4-0. Dan is het de beurt aan Espen. Hij soleert onnavolgbaar en rondt keurig af, 5-0. Marouane wordt aan het shirt naar beneden getrokken binnen het strafschopgebied. In de 16e minuut is de penalty een klusje voor Daan, 6-0. Het slotakkoord vandaag is voor Yunior. We weten nog altijd niet hoe hij het flikte, maar zijn actie voorafgaande aan de 7-0 was fabuleus. Een mooie aanname op de borst en cool afgedrukt op de goal. Bijna was hij nog de boeken in gegaan als maker van doelpunt nummer 8, maar helaas, een slaande beweging naar de bal liet de scheidsrechter, die de moeilijke wedstrijd steeds beter onder controle kreeg, geen andere keus dan het daarop volgende doelpunt af te keuren.

Justen en Ryan speelden een goede pot in dienst van het team. Luca en Robin waren als backs onverslaanbaar en kunnen bovendien goed mee opbouwen. Arman speelde wederom sterk en David was weer een gretige terriër die de achterhoede van DTS constant onder druk wist te houden. Thijs was weer zeer balvaardig en een rustpunt in de ploeg. Kortom, een goede teampresentatie. Iedereen heeft weer zijn beste beentje voorgezet en de start van competitie kent een prima begin. Gefeliciteerd mannen!

Geen reactie's

Geef een reactie