GVA D2 – ArnhemseBoys D2 25-10-2014

GVA D2 – ArnhemseBoys D2 25-10-2014

SONY DSC
Arnhemse Boys wist inmiddels, na de nipt verloren wedstrijd tegen Groessen, wat verliezen is. Voor onze tegenstander van vandaag gold, dat zij deze competitie nog niet verloren hebben. Opnieuw een flinke uitdaging. Twee weken geleden verloren van Groessen, afgelopen week vriendschappelijk gespeeld tegen Redichem, en verloren. Een overwinning zou best wel weer prettig zijn. Voor de ranglijst zou het niet veel uitmaken, want op doelsaldo zouden we achter GVA blijven, maar voor het zelfvertrouwen zou het bijzonder prettig zijn.

We begonnen goed aan de wedstrijd tegen een tegenstander die over het algemeen wat kleiner zijn dan dat wij dat zijn. Tijdens de wedstrijd bleek dan ook wel dat wij fysiek sterker waren dan onze tegenstander. Het spel zelf golfde op en neer. Zij compenseerden het fysieke met goed spel en snelle passes. De ban werd gebroken na een verkeerde terugspeelbal die werd onderschept door GVA. De keeper werd behendig uitgespeeld en de 1 – 0 stond op het scorebord. We waren hierdoor niet uit het veld geslagen en we zijn driftig op zoek gegaan naar de gelijkmaker. Deze viel ook uit een prachtig afstandschot over de keeper van GVA heen, maar dat was voor ons niet genoeg. We bleven de aanval zoeken en kregen kansjes op meer. Een scrimage in de 16 meter na een hoekschop ging er net niet in. Onze hoekschoppen waren stuk voor stuk gevaarlijk, omdat de tegenstander de bal niet goed weg kon krijgen. De verdiende tweede treffer viel echter niet, zodat we met 1 – 1 zijn gaan rusten.

SONY DSC

In de tweede helft waren er een aantal omzettingen geweest, er was een aantal wissels toegepast. Hierdoor moesten we weer even zoeken naar hoe we nu precies stonden. We bleven wel direct weer goed druk zetten op de tegenstander en we wisten veel duels te winnen. Het spel ging weer wat op en neer met kansen en kansjes voor beide ploegen. GVA wist uiteindelijk het doel te treffen met een bekeken afstandschot over de keeper heen, 2 – 1. Het leek alsof deze achterstand wat met onze jongens deed, want er werd weer fel gestreden en gezocht naar de gelijkmaker. Deze viel uit een hard schot in de hoek en we zijn direct op zoek gegaan naar de derde treffer. Een effectbal vanaf de 16 meter bleek onhoudbaar voor de keeper van GVA en de 2 – 3 stond op het scorebord. Het waren nog een paar spannende minuten in Doornenburg, maar de overwinning was binnen gesleept. Keurig gedaan, op inzet en vechtlust is deze winst een feit geworden.

We blijven nu even tegen “de betere” clubs aantreden. De vorige wedstrijd was het S.C. Groessen (huidige nummer 3), Vandaag GVA (de huidige nummer 2), volgende week thuis tegen DVV uit Duiven (de huidige nummer 5) en de week erop tegen RKHVV D3 (nummer 6). Zelf staan we op dit moment nummer 4 op de ranglijst.Met de strijdlust van vandaag hoeven we in ieder geval van niemand te verliezen.

Succes.

SONY DSC
Geen reactie's

Geef een reactie