Halve finale bekercompetitie Arnhemse Boys F1 – Spero F1

Donderdag 17 april, vandaag spelen we voor een plaats in de finale van de KNVB Beker. De eerste wedstrijden in deze competitie zijn in augustus van het vorige jaar gespeeld en dat lijkt nu heel lang geleden. Na overwinningen op Eldenia F1, Jonge Kracht F1 en Spero F2 plaatsten de Arnhemse Boys F1 zich voor de knock-out fase. In deze fase werden eerst VDZ F1 verslagen en vervolgens DVV F1 in de kwartfinale. Nu spelen we (eindelijk een keer thuis) de halve finale tegen Spero F1. In de najaarscompetitie hebben we nipt met 1-2 van ze verloren en ook dit jaar zijn we in dezelfde reguliere competitie ingedeeld, maar hebben we nog niet tegen elkaar gespeeld.

We zijn compleet vandaag en beginnen met Terence in het doel, Brent, Nigel en Owen achterin en Daan, Jur en Gio voorin. Bram en Cas beginnen als wisselspelers. Pim Theijn is vandaag de scheidrechter. Onze trainer/coach Giovanni kan vandaag niet de hele wedstrijd aanwezig zijn en onze hoofdsponsor Ron (van Van de Pol complete woning & project stofferingen) is bereid zijn plaats in te nemen. Net als we willen beginnen valt ook de eerste regen. De coach van Spero beklaagt zich over het weer, maar wij geven aan dat wij dit weer besteld hebben omdat de bal dan sneller rond gaat.

De tribunes zitten vol en er staan tientallen mensen langs de lijn. Elst heeft ook veel toeschouwers meegenomen en daardoor ontstaat gelijk een cup-sfeer. Het begin is voor Spero F1 en onze jongens worden ver terug gedrongen. In de eerste vijf minuten krijgen we zeker zes schoten te verwerken, maar de meeste schoten van Spero missen kracht of de juiste richting. Toch is het duidelijk dat onze verdediging nog even wakker moet worden. Spero laat zien waarom ze, samen met Arnhemse Boys bovenaan staan in de Hoofdklasse. Naarmate de wedstrijd vordert komen wij beter in ons spel en langzaam onder de druk uit. Voorin laten Jur, Daan en gio zien dat ze steeds beter op elkaar ingespeeld raken en ze weten elkaar af en toe mooi te vinden met snel combinatie voetbal. Het eerste schot van de Boys is van Daan maar zijn schot wordt gestopt door de keeper van Spero. Het spel golft heen en weer en beide partijen krijgen kansen op de openingstreffer. Uiteindelijk wordt het eerste doelpunt gescoord door de Arnhemse Boys. Een voorzet vanaf rechts wordt perfect binnengekopt door Jur, mooi in de hoek buiten het bereik van de keeper. Een luid gejuich stijgt op vanaf de tribunes en onze jongens zijn dolblij met deze voorsprong. Spero neemt hierna het heft in handen maar onze verdediging staat goed geposteerd en weet regelmatig de bal te veroveren of op het laatste moment nog het schot te blokken. Het valt op dat iedereen mee verdedigt wanneer dat nodig is. Net voor rust krijgt Daan een waarschuwing van de scheidrechter en wij zien ons gedwongen om een niet geplande wissel door te voeren. Gelukkig heeft dit incident geen negatieve invloed op het verloop van de wedstrijd en blijft het 1-0 tot aan de rust.

In de rust complimenteren we de jongens met hun inzet en strijdwijze. Wat er ook gebeurt ze blijven voetballen en lossen veel situaties zelfstandig op. De invloed van een leider en trainer is (gelukkig maar) beperkt. De tweede helft beginnen we met Bram, Nigel en Cas achterin en Jur, Brent en Owen voorin. Daan houden we nog even in de wissel samen met Gio. De tweede helft begint net zoals de eerst helft met veel druk van Spero. Achterin weten we veel tegen te houden en af en toe staan we met vijf verdedigers. In balbezit lukt het ons nauwelijks om onder de druk uit te komen. We proberen bijna alles voetballend op te lossen en hanteren niet de lange bal. Uiteindelijk gebeurt wat er al langer aan te komen zat, Spero scoort de (meer dan verdiende) gelijkmaker. 1-1 met nog ongeveer tien minuten te spelen. Ook is onze beste centrale verdediger aan de beurt om gewisseld te worden en dat vergt enige improvisatie van ons team. Bram neemt Nigel zijn positie over, Brent wordt rechtsback en Cas en Owen hebben aangegeven samen op links uit te maken wie verdedigt en wie aanvalt. Dit laatste doen ze perfect. Vaak zijn ze samen achterin te vinden en bij bal bezit sprint er vaak een naar voren waardoor het ons beter lukt de bal in de ploeg te houden.

Het spel golft heen en weer en er wordt ook harder gespeeld door beide partijen. Het is duidelijk dat iedereen zich ervan bewust is wat er op het spel staat vandaag. We zoeken snel uit op de KNVB-site wat er gebeurt  bij een gelijkspel als wij een vrije trap krijgen voor een overtreding op Gio. Meerdere spelers willen de vrije trap nemen. De bal ligt aan de rechterkant van het veld en we hebben afgesproken dat een linksbenige speler deze dan mag nemen. In dit geval Owen. En Owen laat zien dat hij een fantastisch schot in huis heeft. Vanaf een meter of 25 schiet hij de bal hard in het doel van Spero, buiten bereik van de keeper. 2-1 voor de Boys en de finale is in zicht. Er volgen nog vijf spannende minuten die wel een uur lijken te duren. Spero zet nog een keer aan voor de gelijkmaker, maar nu is het Terence die zich in de schijnwerpers speelt. Met af en toe fantastische reddingen weet hij de gelijkmaker te voorkomen. Een schot van Spero verdwijnt bijna in de kruising en wij hebben het doelpunt al geteld, maar Terence weet de bal klemvast uit de hoek te plukken. Uiteindelijk fluit de prima leidende scheidrechter af en staat de Arnhemse Boys F1 in de bekerfinale. Een compliment voor de hele groep is op zijn plaats. Jullie hebben laten zien dat je met hard werken en bikkelen ook een wedstrijd kunt winnen. De onderlinge sfeer was perfect en jullie bleven elkaar coachen en helpen.

Op Zaterdag 24 mei spelen we in Druten bij DIO30 de finale tegen Beuningse Boys F1 of RKHVV F1