Clubhistorie V.V. Arnhemse Boys Schuytgraaf

“Voorjaar 1919 waren de typografen B.P. Schmidt en A. Spork het volledig met elkaar eens. Beide actief lid van de typografen vereniging T.G.V. en van het A.J.C. trokken zondags met de Klarendalse jongeren naar de speelweide in Mariëndaal of naar de Vijverwijk. Voor de jongens bestond er maar één spel; voetballen. Na enkele malen een elftal geformeerd te hebben dat tegen andere buurtclubs leuk draaide, besloten beide heren tot oprichting van een voetbalvereniging. Na enkele bekendmakingen in Klarendal en omgeving vond de oprichtingsvergadering plaats en wel in het café van Thijs Hendriks aan de Tedingstraat. De mannen van het eerste uur kozen na diverse ideeën de naam van de toekomstige vereniging, “ARNHEMSE BOYS”.”

 

“Het seizoen 2007-2008 in de 4de klasse zal daarom heel moeilijk worden, handhaven staat voorop, maar niet ten koste van sportiviteit.In 2007 gaat het de vereniging echt niet voor de wind, het ledental is drastisch teruggelopen van 550 naar ± 150 leden. Een standaard team (1e elftal), een veteranen team en nog wat jeugd elftallen, dat is alles wat er nog over is van het zo trotse Arnhemse Boys, dat na Vitesse toch het stokpaardje was van het Arnhemse amateur voetbal.”

 

Juni 1919 werd Arnhemse Boys bedacht. Het werd dé club van amateurs voetballend Arnhem. In 2007 maakte de club een diepe val. Een aantal stille jaren vallen over ’t Cranevelt. Tot het idee ontstaat om de club te verhuizen naar de nieuwe wijk in Arnhem, Schuytgraaf. Precies 90 jaar later wordt de nieuwe accommodatie op sportpark Schuytgraaf geopend, en wordt Schuytgraaf bij de naam getrokken. De club maakt een enorme sprong vooruit, en op dit moment staat er zelf een stop op de ledengroei, omdat de club uit zijn voegen breekt. De wachtlijst voor nieuwe leden wordt steeds groter.

 

In mei 2010 promoveert het 1e elftal naar de 3de klasse.

 

Arnhemse Boys Schuytgraaf is een actieve club met ruim 650 leden geworden. Daarnaast zijn er vele vrijwilligers werkzaam, en dit zorg voor een actieve vereniging waarin diverse dingen worden georganiseerd. Waaronder paas en sinterklaas activiteiten, een familiedag, nieuwjaarsborrel en diverse andere activiteiten.

 

Met sportieve groet,

 

Bestuur en Jeugdbestuur Arnhemse Boys Schuytgraaf