Indrukwekkend kampioenschap

Indrukwekkend kampioenschap

e1
Arnhem, Schuytgraaf, zaterdag 19 november 11:55 uur. Feestende mensenmassa’s nemen bezit van het kunstgrasveld van Arnhemse Boys in Arnhem-Zuid. De champagne vloeit en kinderen zitten onder de serpentines. Even eerder heeft het laatste fluitsignaal geklonken van een prima scheidsrechter die daarmee een eind blaast aan een enerverende pot voetbal. Een wedstrijd in het teken van maar 1 ding; het langverwachte kampioenschap van Arnhemse Boys E1.

Zaterdagochtend 19 november, 2:58 uur. Ergens in Schuytgraaf ligt een keepertje te woelen in bed. Hij is wakker geschrokken en slaagt er maar niet meer in de slaap te vatten. Hij heeft de komende wedstrijd in zijn dromen al een paar keer gespeeld en verloren.

7:05 uur. Een spitsje wordt wakker. Zijn broer moet over een dik uur al de wei in. Normaal gesproken zou de spits zich op dit tijdstip nog een keertje omdraaien en zachtjes indommelen. Maar vandaag is dit keer niet normaal gesproken. Vandaag is een hele bijzondere dag.

10:19 uur. Een trainer stuurt zijn auto zachtjes sportcomplex Schuytgraaf op. In gedachten heeft hij deze dag al vele malen beleefd. Hij heeft een complete technische staf om zich heen verzameld, die samen met hem zijn droom moet helpen waarmaken. 10:32 uur. De kleedkamer.In alle rust, maar opperste concentratie, werkt men zich in het rood-wit-zwart, worden de veters gestrikt en de bidons gevuld. 10:54 uur. De koppen bij elkaar. Laatste instructies van de trainers en een yell…

Jetzt gehtst los !

Beginsignaal. Zenuwen gieren door de spieren van onze jongens. Driel is vandaag de tegenstander. Onze buren zijn van plan hun huid niet of alleen maar heel duur te verkopen. Uitbraak Driel. Keeper botst met Drielse spits. Auw! Gelukkig kan hij door en zal hij vandaag nog heel belangrijk zijn. 11:09. De Boys zijn wakker en zich bewust dat het nu zal moeten gebeuren. Nog 40 minuten om voor velen hun eerste voetbalprijs binnen te slepen. Er wordt ineens gestreden op het scherpst van de snede. In deze fase doen de teams niet voor elkaar onder. Maar dat verandert na de openingsgoal. Gelukkig voor De Boys. Nu gaan alle remmen los. Driel krijgt even alle hoeken van het zonovergoten veld te zien. We lopen uit, weer wordt er gescoord, een prachtige stift. Rust. Het tweede bedrijf brengt nog 2 goals. De Boys komen geen moment in gevaar en toch; Driel is een goede ploeg. En sportief. Coaches die eigen fans tot fatsoen manen. Klasse. 4-0. De scheids, zijn fluit, pfiiiiiiiit…… Afgelopen. KAMPIOEN. Met hoofdletters geschreven. Ongeslagen met fantastisch spel. En vooral ook een geweldig TEAM. Samen de schouders eronder gezet en met veel spelvreugde. Grote complimenten voor Rick, Hans, Ashwin en Lidy.

Zaterdag 22:51 uur. Uit de slaapkamers van Pim, Finn, Luca, Sam, Daan, Aaron, Thijs, Job en Robin klinkt geronk….. Het heeft weinig moeite gekost de slaap te vatten. Opnieuw wordt de wedstrijd gespeeld en opnieuw, en opnieuw. Vannacht wordt er niet gewoeld, want deze droom kan niet lang genoeg duren!

Geschreven door Dick v Engelenburg

Geen reactie's

Geef een reactie