Jan Willem Vaartjes, Jeugdvoorzitter, over het afgelopen seizoen

Jan Willem Vaartjes, Jeugdvoorzitter, over het afgelopen seizoen

Vaartjes

Het seizoen 2013-2014 zit er al weer op. Ik kijk hoofdzakelijk met plezier terug op dit voetbaljaar.
Met een record aantal jeugdleden en maar liefst 60 mini’s hebben we ons rood-witte tricot goed kunnen laten zien op de sportvelden in en rondom Arnhem. In tegenstelling tot verreweg de meeste clubs in de wijde omgeving zijn wij nog steeds groeiende. Dat brengt de nodige energie met zich mee en dat werkt aanstekelijk merk ik. Natuurlijk gaan er ook nog dingen mis. Er wordt er wel eens gemopperd en de communicatie verloopt niet altijd vlekkeloos. Dat is ook de charme van een amateurclub vind ik alhoewel ik mij realiseer dat niet iedereen het met mij eens zal zijn.
Voor mij is het allerbelangrijkste dat spelers, begeleiders, ouders en bezoekers zich thuis voelen bij ‘de Boys’. Dat alle kinderen op hun eigen niveau kunnen voetballen met Plezier en Vertrouwen als basis. Dan komt het resultaat vanzelf wel.
Ook dit seizoen hebben we de jeugd verder kunnen ontwikkelen door o.a leiders en trainers beter te kunnen begeleiden in hun rol. Onze website is geprofessionaliseerd, de interne scouting is opgezet en bijvoorbeeld ook keeperstrainingen. Voor de nodige fun worden er geregeld feestelijke activiteiten georganiseerd  Eigenlijk is er gewoon weer heel veel gebeurd onder de vleugels van steeds meer vrijwilligers, die zich voor onze club inzetten.
De afgelopen weken heb ik de pupillenteams mogen fluiten die kampioen zijn geworden. Gaaf om te doen.  Zondag 1 juni mocht ik ook nog opdraven tijdens de finale van het toernooi dat bij de mini’s werd gespeeld. Een tijdje geleden noemde ik dat voor een stukje in de krant nog ‘Ukkie Pukkie-voetbal’.
Ondertussen zijn we achter de schermen alweer hard bezig voor het nieuwe seizoen. Wat dat betreft is stilzitten er echt niet bij. We groeien zoals gezegd nog steeds en dat vraagt om een steeds betere, professionelere voorbereiding. We zullen dan ook steeds meer een beroep gaan doen op ouders om ons daarbij te ondersteunen. Anders kunnen we onze ambities niet waarmaken. De verwachtingen bij ouders zijn vaak hooggespannen als het gaat om de organisatie van de club (denk bijvoorbeeld aan de organisatie van toernooien en de Ouder-Kind wedstijden die helaas dit seizoen niet plaatsvonden).
Tot slot is het leuk om te vertellen dat wij voor het eerste sinds lange tijd weer een A-elftal hebben ingeschreven bij de KNVB. Daarmee is de Jeugd-cirkel rond. Helemaal aan de onderkant de mini’s en bovenaan de grote jongens van de A. En misschien nog wel leuker! Vanaf volgend seizoen verwelkomen we ook twee meisjes elftallen…hoe leuk is dat!
Op 21 juni vindt nog een informatiebijeenkomst plaats voor de F en E spelers. Voor de mini’s wordt nog een datum gepland alsmede voor de spelers van de D, C, B en A. Mogelijk direct na de zomervakantie omdat mede door het WK veel avonden bezet zijn. Nu we het toch over het WK hebben…heel veel kijkplezier en laten we hopen op een NL elftal dat onverwacht vleugels krijgt.
Ik wens iedereen, mede namens het voltallige jeugdbestuur, een heel fijne zomervakantie toe.
Tegen alle jongens en meisjes zou ik nog willen zeggen: blijf lekker oefenen op het strand, de veldjes op de camping of gewoon in de straat voor je huis.
Geen reactie's

Geef een reactie